Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΑ ΜΙΧΑΛΗ

«Γεννήθηκα στην Κίσαμο Χανίων, ένα υπέροχο μέρος στα δυτικά της Κρήτης, πριν από 34 χρόνια. Μεγάλωσα και τελείωσα εκεί το σχολείο και κατάφερα να περάσω στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, οπότε το 2003 αναχώρησα για την πρωτεύουσα, όπου και ζω μέχρι σήμερα. Πήρα το πτυχίο μου το 2008, και στη συνέχεια, ξεκίνησα δεύτερο κύκλο σπουδών στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίων Αθηνών, όπου και έλαβα το δεύτερο πτυχίο μου τέσσερα χρόνια αργότερα».
.....«Από παιδί, ήθελα να γίνω δημοσιογράφος. Όνειρό μου ήταν να δουλέψω στην τηλεόραση, με μάγευε η δύναμη της εικόνας, και η αμεσότητα που εμπεριέχει το μαγικό αυτό μέσο. 
....«Πηγή έμπνευσής μου είναι ο τόπος μου, ένα μέρος πραγματικά πανέμορφο. Θέλησα να μιλήσω για τους ανθρώπους αυτού του τόπου, για τις μικρές, κλειστές κοινωνίες, τις φωτεινές και σκοτεινές όψε
ις τους. Πιστεύω βαθιά ότι κάθε άνθρωπος, που θέλει να απευθυνθεί με τα γραπτά του στους άλλους, οφείλει να σκάβει βαθιά και να ξεθάβει ιστορίες ανθρώπων. Ανθρώπων που ονειρεύτηκαν, και δεν είχαν την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να δουν τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα. Ανθρώπων που αγάπησαν και πλήρωσαν το τίμημα. Ανθρώπων που έφυγαν από αυτή τη ζωή με ένα παράπονο, μία επιθυμία που έμεινε ανεκπλήρωτη. Αυτές οι ιστορίες είναι που με ενδιαφέρουν. Και για αυτούς τους ανθρώπους, θέλω να γράφω. Είναι και προσωπική μου ανάγκη, αν θες. 
....«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου συγγραφέα, όταν τον τίτλο αυτό φέρουν άνθρωποι που έχουν διαμορφώσει την παγκόσμια σκέψη. Ωστόσο, αν θα μπορούσα να “συμβούλευα” κάποιον, ο οποίος θα ήθελε να ασχοληθεί με τη συγγραφή, είναι να το κάνει, χωρίς να το σκέφτεται. Να γράφει αυτόματα και δημιουργικά, να μην αφήνει τις σκέψεις του ακαταχώριστες, και να πιστεύει πολύ σε αυτό που κάνει. Κάπου εκεί έξω, υπάρχει κόσμος που περιμένει να εισέλθει και στον δικό του κόσμο...».
Tα παραπάνω αποσπάσματα είναι απο την συνέντευξη του Μιχάλη Xορευτάκη στο Bovary
Ο Μιχάλης μας καλεί λοιπόν στις 16 Αυγούστου, Κυριακή, στον χώρο της επιχείρησης Καυσίμων Χορευτάκη, λίγο έξω απο την Κίσαμο (λόγω μέτρων προφύλαξης). Θα παρουσιάσει την πρώτη του δουλειά "Οι Βελουδένιες" αλλά και το νέο του βιβλίο "Βράδια μοναχικά, χωρίς άστρα" ημερολόγιο των ημερών πανδημίας που το διάβασα αμέσως.
Ομιλητές ο πρώην Δήμαρχος κ. Σταθάκης, και κ. Ευτύχης Χορευτάκης τ. σχολικός σύμβουλος. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι εκπαιδευτικοί Αντώνης Χορευτάκης-Αντώνης Σπανουδάκης- Στεφανία Χορευτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: