Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ

Δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε κατι καλό στην πόλη ...δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε μπροστά ειδικά όταν καθημερινά ερχόμαστε μπροστά σε τέτοιες εικόνες που μας παραπέμπουν  σε τριτοκοσμικές χώρες.. 39 σακούλες με σάπια κρέατα έξω από τους κάδους στην πιο πολυσύχναστη τουριστική περιοχή της πόλης. 
- Ποιος είναι αυτός ο επαγγελματίας που μπορεί να κάνει μια τέτοια απερισκεψία δίχως να σκεφτεί τουλάχιστον την δημόσια υγεία; Ποιος ειναι αυτός ο επαγγελματίας που θέλει να ζει και δραστηριοποιείται εδώ και αδιαφορεί για το δημόσιο καλό της πόλης; 
Λυπηρές καταστάσεις και πρωτεργάτες εμείς οι πολίτες αυτού του τόπου που καθημερινά σχολιάζουμε οτι πρέπει επιτέλους να κάνει βήματα προόδου.. αλλά πως με αυτά τα χάλια; 
Δεν ειναι ώρα για πολιτική αντιπαράθεση αλλά κάποτε αυτός ο δήμος θα πρέπει να ακούει...να συμβουλεύεται και να προσφέρει για το καλό για την πόλης και κατ' επέκταση και του δήμου.
Το σχόλιο του πρώην προέδρου του ΝΕΣΚ για το θέμα αυτό ειναι και η απόδειξη για τις ολιγωρίες τους ... Γράφει λοιπόν ο Βαγγέλης Πατεράκης
- Προσωπικά εγώ σαν πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, είχα έρθει σε επαφή με μία εταιρία η οποία θα μάζευε όλα τα κόκκαλα, όλα τα φρούτα, όλα τα λάδια, τα αποφάγια από τις ταβέρνες, τα υπολείμματα ψαριών και τα ψόφια ζώα ακόμα, σε ένα σημείο που θα μας έλεγε η δημοτική αρχή. Σαν επαγγελματίας και πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, ήρθα σε επαφή με τη δημοτική αρχή, το σημείο που εγώ προσωπικά υπέδειξα και ήταν τα παλιά σφαγεία, η εταιρεία ζήτησε ρεύμα από το δήμο και αυτή θα έφερνε ένα ψυκτικό θάλαμο, χωρητικότητας 20 κυβικών. Ήρθα σε επαφή με τη δημοτική αρχή για να λύσουμε ένα μείζον πρόβλημα, γνώστης της συζήτησης ήταν και ο πρόεδρος της τοπικής Κισάμου κ Κουνδουράκης αλλά και ο αντιδήμαρχος κ Μαυροδημητράκης. 
 Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες, προσωπικά εμείς σαν επιχείρηση κάναμε σύμβαση με την εταιρεία. Κάθε εβδομάδα παίρνει τα κόκκαλα από την επιχείρησή μου με έξοδα τα οποία τα επιβαρύνουμε εγώ, για να μην πετάμε στους κάδους της πόλης μας πράγματα που δεν χρειάζεται. 
Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν όταν οι φορείς δεν είναι συνεργάσιμοι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: