Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΦΟΝΗΣΙΟΥ

Συνεχίζει τις συναντήσεις του με κατοίκους του δήμου Κισάμου ο υποψήφιος του συνδυασμού "Κίσαμος Ενωμένοι Πολίτες" κ. Αντώνης Παρτασαλάκης. Αυτή την φορά βρέθηκε στην Δ.Ε Ιναχωριου, και στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου στο Έλος, όπου συζήτησε με τους πολίτες -δημότες τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν την περιοχή, και ιδιαίτερα για την διαχείριση της διάσημης παραλίας του Λαφονησίου.
Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, σχετικά με την τρέχουσα διαχείριση της διάσημης παραλίας, για την οποία έκαναν αναφορά σε «προχειρότητες» και επικίνδυνες πρακτικές. 
Ο κ. Παρτσαλάκης από την πλευρά του τάχθηκε υπέρ της προστασίας της εν λόγω περιοχής, με στοχευμένες κινήσεις, έργο ουσίας, ελεγχόμενη ροή επισκεπτών και διαφάνεια σε ότι αφορά τα έσοδα.
Επιπλέον, ο κ. Παρτσαλάκης, παρουσίασε ένα γενικό πλάνο το οποίο θα υλοποιηθεί σε περίπτωση εκλογής του, σημειώνοντας ότι υπάρχει ανάγκη για:  
- Καθημερινή λειτουργία ΚΕΠ, προς εξυπηρέτηση των χωριών της Τοπικής Ενόητας.
Δημιουργία οργανισμού βιώσιμης ανάπτυξης με οικολογικές και πολιτιστικές δράσεις, που θα έχει πρωταρχικό σκοπό την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, με τις παρακάτω δράσεις: 
- Συμβουλευτικές πρακτικές, για τις καλλιέργειες της περιοχής, σε συνεργασία με κρατικά κυβερνητικά κέντρα, ώστε να υπάρχει πρόληψη για τις ασθένειες που εμφανίζονται.
-Καταγραφή βοτάνων, αρωματικών φυτών και δέντρων της περιοχής,καθώς και των περιοχών Natura. 
- Ενέργειες προστασίας αυτών εφόσον κριθεί απαραίτητο και δημιουργία τράπεζας σπόρων, για τις κατηγορίες που τελούν προς εξαφάνιση.
- Βελτίωση υπάρχοντων μονοπατιών και ανάδειξη νέων, καθώς ολόκληρη η επαρχία Κισάμου, προσφέρεται για πεζοπορικό τουρισμό, ο οποίος θα έχει ως αποτέλεσμα την διαμονή των επισκεπτών και όχι την επίσκεψη λίγων ωρών.
Δημιουργία 3 σημείων ενημέρωσης (κιόσκια), σε:
- Τοπόλια (προς πληροφόρηση περαστικών και ανάδειξη της εναλλακτικής διαδρομής ΤΟΠΟΛΙΑ-ΚΑΤΣΟΜΑΤΑΔΟ-ΣΗΡΑΓΓΑ) 
- Έλος (πληροφορηση, ενίσχυση επιχειρήσεων και ανάδειξη πολιτιστικού πλούτου) 
- Κεφάλι (επιστροφή επισκεπτών από την παραλία του Λαφονησίου, ενημέρωση για εναλλακτική διαδρομή και άλλες παραλίες,  με σκοπό την αύξηση ροής και στα υπόλοιπα χωριά. Καταγραφή εντυπώσεων για την διαχείριση της διάσημης παραλίας και κουτί παραπόνων).
Οι ανωτέρω δράσεις, δύναται να εμπλουτιστούν, προκειμένου να δοθεί στους επισκέπτες ολοκληρωμένη εμπειρία από όσα προσφέρει η περιοχή.
Η συνάντηση έκλεισε με συζήτηση σε ευχάριστο κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: