Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

ΜΗΝ ΑΡΜΑΤΟΔΡΟΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΣ ΑΥΤΟΦΩΡΟ

Εγκύκλιος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου καλεί τους Εισαγγελείς όλης της χώρας, να παραγγείλουν προς τις αστυνομικές και υγειονομικές αρχές τη διαρκή παρακολούθηση της τήρησης του νόμου για το θόρυβο και τη βεβαίωση των παραβάσεων, ιδίως τις μεσημβρινές και νυχτερινές ώρες από κέντρα διασκέδασης, δίκυκλα και αυτοκίνητα και κάθε άλλη πηγή θορύβου, τονίζοντας ότι είναι υποχρεωτική η τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας.
«Η  ηχορύπανση και η έκθεση του ανθρώπου στους παντός είδους θορύβους, ιδιαίτερα σε λουτροπόλεις και περιοχές με μαζικό τουρισμό, αλλά και στα αστικά κέντρα των πόλεων, έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις», υπογραμμίζει στην εγκύκλιο που εξέδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, αρμόδιος για την εποπτεία και τον συντονισμό των εισαγγελέων της χώρας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και των δημοσίων κτημάτων και υπογραμμίζει ότι:
«Καθίσταται αναγκαία, και πάλι, η επέμβαση του εισαγγελέα για τους μη σεβόμενους το νόμο και την ησυχία των συμπολιτών τους, τουλάχιστον κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας. Έτσι, μουσικές που προέρχονται από κέντρα διασκέδασης και λοιπά καταστήματα, είτε υπαίθρια είτε στεγασμένα, θόρυβοι από δίκυκλα και αυτοκίνητα που «αρματοδρομούν» στους δρόμους, δημόσιοι θόρυβοι που προέρχονται από διάφορες και ποικίλες δραστηριότητες, παντός είδους θορυβώδεις εκδηλώσεις σε δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, που διαταράσσουν την ησυχία των πολιτών, τις ασχολίες και τις τέρψεις αυτών, κατά τις άνω ώρες, είναι προφανές ότι είναι απολύτως παράνομες».
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι: «Οι προσβολές (στην προσωπικότητά μας) που επέρχονται με εκπομπές παντός είδους θορύβων, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί σοβαρά και σθεναρά».
Τονίζει παράλληλα ότι: «η ηχορύπανση συνιστά μείζον πρόβλημα, τόσο για την υγεία του ανθρώπου όσο και για το περιβάλλον, και αποτελεί ένα διογκούμενο πρόβλημα για όλη την Ευρώπη, όπως παρατηρεί με εκθέσεις του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος». Και υπογραμμίζει προς τους Εισαγγελείς της χώρας  ότι:
-«Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σας καλεί, όπως πάντα πράττετε, με αναπεπταμένην την εισαγγελικήν σας «ρομφαία» να εστιάσετε την προσοχή σας και σε αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα, για να κρατήσουμε απόμακρα την ύπουλη για την σωματική και ψυχική υγεία μας ηχορύπανση και να συμβάλλουμε, όσον ένεστι, στην απάλυνση του ζητήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: