Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΜΠΑΡΑ;

Υπάρχει κανείς που δεν θέλει το "κλείσιμο" του Λαφονησίου; Πολλοί το θέλαμε, ούλοι το θέλουν σήμερα .. αλλά δεν μπορείς να γίνεις τιμητής και οικολόγος και να κατηγορείς τους πάντες όταν εσύ ο ίδιος έχεις βάλει το χεράκι σου για να φτάσει σε αυτήν την κατάσταση η περιοχή. Δικαιολογημένα λοιπόν αντιδρούν όσοι αντιδρούν, όχι τόσο για την μπάρα αλλά για την προχειρότητα των αποφάσεων. Μάλιστα δεν είναι κρυφό ότι αν όλα αυτά γινόταν πριν από 10 χρόνια τότε που όλοι τα φωνάζαμε και μας έλεγαν γραφικούς, δεν θα φτάναμε σήμερα να μας κατηγορούν και απο πάνω οι τρυγητές. Τα πάντα αλλάζουν και πρέπει να αλλάξουν αλλά είπαμε ότι ο πολίτης, ο δημότης, ο επισκέπτης, δεν φταίει σε τίποτα επειδή σκέφτηκαν μέσα σε μια νύχτα να μαζέψουν τα αμάζευτα...και τόσο πρόχειρα.  

Δημόσια συγνώμη πρώτα από αυτούς που κατέστρεψαν την περιοχή και είναι γνωστοί και μετά να μας κουνούν το δάκτυλο ότι είναι αθώοι. Τα γραφτά, οι συνεντεύξεις μένουν και δεν μπορούν να το παίξουν τιμητές όσο και να θέλουν, όσους κι αν πάρουν έμμισθους για να τους αθωώσουν. 
Η σωτηρία της περιοχής δεν ήρθε επειδή το αντιλήφθηκαν... αλλά επειδή έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο και λίγο πριν την δημόσια κατακραυγή. 

Η μπάρα θα σώσει το Λαφονήσι. Αρκεί όμως; Η απάντηση γνωστή δεν αρκεί όσο δεν γίνονται δημοτικά έργα στην περιοχή. Εξάλλου παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις και με δήλωση του ο σύμβουλος και αντιδημάρχους Ιναχωρίου κ. Σκαλιδάκης. 

Νερό στο κρασί της λοιπόν πρέπει να βάλει η δημοτική αρχή και να ανοίγει τα αυτιά της να ακούει... γιατί αποδείχτηκε ότι αν άκουγε τόσα χρόνια τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα και δεν θα φτάναμε σε τέτοιες καταστάσεις αλλά και το σπουδαιότερο δεν θα υπήρχαν τόσες πολλές πολιτικές παρεμβάσεις για περιοχές που ήταν στον έλεγχο της χρόνια τώρα. 

Κάποτε θα ανεβάσω το βιντεάκι να μάθουν όλοι πότε ξεκίνησε η μεταστροφή... για το Λαφονήσι. 
Και θέλει προσοχή γιατί η μπάρα πολλές ξεφεύγει απο τα χέρια μας και τα επακόλουθα ειναι οδυνηρά.  
ΥΣ. Ξέρω οτι ο φίλος Γιώργος -δημοτικός σύμβουλος- δεν χρειάζεται συνήγορο, αλλά όταν υπάρχει ειρωνεία σε ένα άνθρωπο που έχει ξεκάθαρες απόψεις, αταλάντευτες θέσεις, ειναι τιμητής της αυτοδιοίκησης, δεν τον προσβάλεις με το λες οτι συμφωνούμε μόνο στο χρώμα της μπάρας!!! Αλήθεια τι χρώμα έχει η μπάρα; Είναι κόκκινη; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: