Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΑΓΓΗ - ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Δημοσιευθήκαν εν μέρη τα πρακτικά και μόνο τα ουσιώδη ώσπου να γίνει πλήρη απομαγνητοφώνηση των πρακτικών του Δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, σχετικά με την μετατροπή της εισφοράς γης της Ikos σε χρήμα. Τα ως και σήμερα αναρτημένα πρακτικά κρύβουν μαργαριτάρια και υπολογίζω οτι όταν θα απομαγνητοφωνηθούν όλα θα .....  μάθουμε και περισσότερα ..
Κρατάω απο την διαυγεια τις ακόλουθες δηλώσεις....

Αριστοτελίδης (Εκπρόσωπος εταιρείας) :Η εταιρεία είχε και έχει δύο επιλογές. Παραχώρηση γης ή μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα. Η εταιρεία έρχεται και προσφέρει συγκεκριμένο τίμημα, το οποίο πρέπει να διατεθεί για έργα στην περιοχή όπως ορίζει ο Νόμος.

Δήμαρχος: Η πρώτη απόφαση (μας) ήταν η μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα. (Τότε που δεν ήξερε κανείς ακόμα τίποτα, και δεν είχε γίνει και δημοτικό συμβούλιο, απορία υπήρχε και δεύτερη;) 

Κουμάκης: Η πρόταση της εταιρείας είναι προς το δημόσιο συμφέρον και θεωρώ ότι θα ήταν από πολιτική άποψη, παράβαση καθήκοντος να μην δεχτούμε αυτή την οικονομική προσφορά μέσα από την οποία δίδεται η δυνατότητα να προβούμε και σε στοχευμένη αγορά γης, όχι απαραίτητα ενιαίου τεμαχίου, καθώς και πολλά σημαντικά έργα και δράσεις και μελέτες όπως προβλέπονται από το νόμο και κατά προτεραιότητα στις δύο κοινότητες Καλουδιανών και Καλλεργιανών στις οποίες βρίσκεται η τουριστική μονάδα. 

Με απλά λόγια όλα προμελετημένα και φυσικά λίγο κερασάκι στην τούρτα αφού και ο κ. Κουμάκης παραδέχεται οτι δίνεται η δυνατότητα με τα χρήματα αυτά να αγοράσουν γη... (τα ιδια έλεγε ο Σταθάκης)
Η απορία μου ειναι γιατί δεν είπαμε στην εταιρεία να μας αγοράσει γη αλλά μπαίνουμε εμείς σε αυτήν την διαδικασία, αφού την δίνει και ο νόμος την δυνατότητα ; Υπάρχει περίπτωση να βρει γη να αγοράσει ο δήμος; 

Άλλη απορία μου βέβαια ειναι πως θα κάνουμε τα έργα ... και ερωτώ, όπως τα κάναμε (Δώσαμε) και με τα χρήματα του open mall 1.700.00ε, ή ώσπου να αποταμιευτούν θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες να φτιάξουμε μια τεχνική υπηρεσία στον δήμο μας; Υπολογίζω οτι όπως είδα και την άνευ μελέτης τοποθέτηση ηλεκτροφωτιστικών μέσα στην πόλη ότι τα λεφτά θα χαθούν στο αψε σβήσε... και μεγάλο μέρος τους θα τα φάνε οι μελετητές των άλλων δήμων... και αυτό ειναι στην ουσία μια παράβαση καθήκοντος ... Παίρνεις χρήμα για να κάνεις έργα αλλά δεν μπορείς να κάνεις και τα δίνεις σε άλλους να στα κάνουν... Γιαντα λοιπόν τόση βιασύνη; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: