Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

ΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΙΣΑΜΟΥ

Αυτή η αφίσα ήταν η αιτία εκτός του να ξεκινήσει ένας "πόλεμος" ανάμεσα σε ΚΚΕ Χανίων και κ. Διγαλάκη... να μάθουμε και που βρίσκονται τα "έργα" στα νέα Λύκεια μας.
Απομόνωσα λοιπόν απο την κόντρα αυτή και την ανταλλαγή πιστολών αυτό που μας ενδιαφέρει σαν Κίσαμος....
ΚΚΕ
- Επί Υπουργίας του, η σχολική κοινότητα στην Κίσαμο περιμένει 4 χρόνια τους εργολάβους να κτίσουν νέο κτίριο στο ΓΕΛ και στο ΕΠΑΛ Κισάμου.
Διγαλάκης
- Στην Κίσαμο, συνδικαλιστές και άλλοι αμφισβητούσαν την ανάγκη ανέγερσης νέου κτιριακού συγκροτήματος για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισάμου, ενώ αποδέχονταν την παραμονή των μαθητών σε ένα επικίνδυνο σχολείο όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως επισήμανε και η έκθεση αυτοψίας του κλιμακίου που επιθεώρησε το συγκρότημα μετά τον σεισμό του Νοεμβρίου 2019. Τους απαντάμε ότι πλέον οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί, η προέγκριση της οικοδομικής άδειας έχει εκδοθεί και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση η Κίσαμος αποκτά νέο, σύγχρονο συγκρότημα για τα Λύκειά της.
ΚΚΕ
- Όσον αφορά τα σχολεία της Κισσάμου, μάλλον δεν πρόλαβε να διαβάσει τις επερωτήσεις που έκανε στην Βουλή το ΚΚΕ, την αναφορά της επιστολής της Ένωσης Γονέων Κισσάμου στις οποίες διατυπώνεται σαφέστατα το αίτημα για την αναγκαιότητα ανέγερσης νέου σχολείου με κρατική ευθύνη. Όσον αφορά τις υποσχέσεις για την ανέγερση νέων σχολείων στην Κίσσαμο που ακούνε εδώ και 4 χρόνια μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί τι να πρωτοπούμε άραγε; Γελάνε ακόμα και τα προκάτ στα οποία μέχρι σήμερα κάνουν μάθημα 170 μαθητές. Αντί απάντησης, μπορούμε να παραπέμψουμε στα ρεπορτάζ από τις φετινές κινητοποιήσεις του ΕΠΑΛ Κισάμου για το κτιριακό τους πρόβλημα.
Παραθέτουμε επίσης τις φωτογραφίες από τα κοντέινερ στα οποία προσπαθούν να κάνουν μάθημα από το 2020 ως σήμερα και από τον εργαστηριακό εξοπλισμό σε αχρηστία, εκτεθειμένο στην αυλή/εργοτάξιο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της περίφημης πολιτικής των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα), η οποία σύμφωνα με τον κ. Διγαλάκη και την Νέα Δημοκρατία είναι η λύση για όλα τα προβλήματα.
Ο χανιώτικος λαός γνωρίζει ποιοι στάθηκαν δίπλα του και ποιοι απέναντί του στις διεκδικήσεις του. Επειδή αυτοί είναι και εμείς αυτοί είμαστε…..
Συμπέρασμα...
Όπως όλοι διαπιστώνουμε οι μελέτες έχουν όλες ολοκληρωθεί και η χρηματοδότηση ειναι εξασφαλισμένη... το σχολείο ειναι θέμα ώρας να το δούμε να .....φυτρώνει...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: