Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Με τόσο χρήμα σίγουρα θα δούμε έργα;

Τι μπορείς να κάνεις με τα 1.800.000 ε σε ένα δήμο που του έχουν υποσχεθεί 2.000.000 για το κλειστό γυμναστήριο, 2.300.000 ε για μια λιμνοδεξαμενή και 2.000.000 για ένα δρόμο 8 χιλιομέτρων!! Υπολογίζω τίποτα...και θα το διαπιστώσουμε. Φυσικά με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε να είχε αγοράσει τα 640 στέμματα στο Λαφονήσι, θα μπορούσε να είχε αγοράσει κάμποσα στέμματα στην παραλία των Φαλασάρνων για να προστατέψει τα κρινάκια...που τόσο τ' αγαπά ή στην καλύτερη περίπτωση να είχε κρατήσει τα 26 στρέμματα στον κάμπο της Κισάμου... και να δημιουργήσει ένα πνεύμονα πρασίνου. Αντί αυτών προτίμησε το χρήμα ... 
Αν υπολογίσουμε οτι δεν έχουμε και τεχνική υπηρεσία που θα έκανε τις μελέτες υπολογίζω οτι στο τέλος δεν θα μας μείνουν και πολλά για φανεί το "έργο" τους. 
- Πόσα πήρε αλήθεια το Μετσόβιο πολυτεχνείο για να μας φέρει μια μη υλοποιήσιμη μελέτη ανάπλασης ξέρει κανείς; 
Λάθος βέβαια οτι θα πάνε 900.000ε στην Πολυρρήνια...στην Ποταμίδα θα πάνε επειδη απο εκεί θα πάρει νερό το νέο ξενοδοχείο και τ' άλλα φυσικά στα Καλλεργιανά σαν οικοδεσπότης ...ίσως και στα Καλουδιανά. 
 Δυο γήπεδα ποδοσφαίρου + κερκίδες+ 9 κουλουάρ στίβου + 8 αποδυτήρια ειναι 25 στέμματα περίπου, για να καταλάβετε την έκταση. 
 Υ.Σ Πόσο ευκολα μπορείς να το παίξεις τζαμπουκάς σε ένα ντόπιο επενδυτή και πόσο σε ένα ξένο φαίνεται σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. 
Υ.Σ ΙΙ Ακόμα περιμένει η ντόπια κοινωνία μια εξήγηση γιατί δώσατε τα 26 στέμματα και πήραμε χρήμα, μάλλον όλοι την περιμένουμε για να δούμε πόσο λάθος κάνουμε εμείς που λέμε οτι η γη αξίζει περισσότερο απο τα 1.800.000 Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: