Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

 Ανακαινίζεται το Πνευματικό Κέντρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού στην Κίσαμο
Κατόπιν των προβλεπομένων εγκρίσεων άρχισαν  οι εργασίες ριζικής και πλήρους ανακαίνισης του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Μητροπολιτικού Ναού (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού και για πολλά χρόνια παρέμενε σε αχρησία, λόγω των διαφόρων προβλημάτων του κτιριακού αυτού συγκροτήματος. Η ανακαίνιση περιλαμβάνει: αναδιάταξη και νέα διαμόρφωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, τοποθέτηση ψευδοροφής, νέες ηχητικές εγκαταστάσεις, θέρμανση-ψύξη, νέα τραπεζοκαθίσματα, διαμόρφωση νέας εισόδου (αποκαθαίρεση παλαιάς ράμπας για ΑΜΕΑ, δημιουργία νέας, πρακτικής και προσβάσιμης), νέα κλίμακα, βαψίματα, εσωτερική διακόσμηση, κουρτίνες κ.α. 
Τις ανακαινιστικές εργασίες συντονίζει και επιβλέπει ο πολιτικός μηχανικός της Ι. Μητροπόλεως και Προϊστάμενος της Τεχνικής Της Υπηρεσίας κ. Απόστολος Ανδρεάδης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, δήλωσε: «Εγκάρδια ευχαριστούμε τον επιβλέποντα μηχανικό μας κ. Απόστολο Ανδρεάδη, ο οποίος αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς, προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του εις την Ι. Μητρόπολη μας συμβάλλοντας, έμπρακτα και ουσιαστικά, στην επίλυση και διευθέτηση πλήθους τεχνικών θεμάτων σε διάφορα κατασκευαστικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ των οποίων και οι αναγκαίες παρεμβάσεις που χρήζει το Πνευματικό Κέντρο του Ι.Μητροπολιτικού μας Ναού, το οποίο επί μακρά σειρά ετών, ατυχώς, για διάφορους λόγους παρέμεινε σε αχρησία. Ο κ. Ανδρεάδης συνεργάζεται με τον Εφημέριο, Αιδ. Πρωτ. π. Αντώνιο Αρετάκη, τον οποίο και έχουμε εξουσιοδοτήσει αρμοδίως. Η επαναλειτουργία του Πνευματικού αυτού Κέντρου θα συμβάλλει στην περαιτέρω πνευματική αναγέννηση της Ενορίας αυτής της πόλεως μας, καθώς ο Ι. Μητροπολιτικός Ναός κάθε Ιεράς Μητροπόλεως είναι η «καρδιά» της Μητροπόλεως και θα πρέπει να λειτουργεί υποδειγματικά σε όλα τα επίπεδα.   Ευχαριστούμε, επίσης, και όλους τους επώνυμους και ανώνυμους που, εκ του περισσεύματος της καρδίας τους, έρχονται ποικιλοτρόπως αρωγοί εις το έργο της Ι. Μητροπόλεως μας, στηρίζοντας την ταπεινή μας διακονία. Κύριος ο Θεός, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, ας ανταποδίδει μισθό εκατονταπλασίονα», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος.
 Καθώς το κόστος των εργασιών είναι ιδιαίτερα υψηλό ανακοινώνεται ο Τραπεζικός λογαριασμός του Ι. Μητροπολιτικού Ναού: GR1601103902000039061502686 (Εθνική Τράπεζα), με την σημείωση «δια την ανακαίνιση», δι΄ όσους επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Ανακοινώνεται, επίσης, ότι το εσπέρας της Δευτέρας, 24 Ιουλίου, διοργανώνεται στους αύλειους χώρους των Ιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεως, μια όμορφη βραδιά με ποιοτική μουσική και ποικιλία πλούσιων εδεσμάτων, με σκοπό την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας.
Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: