Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2023

 Μέχρι 23 Ιουνίου η δήλωση κινητού τηλεφώνου για τη λήψη αποτελεσμάτων μέσω sms
Λίγες ημέρες μετά το τέλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού (ΓΕΛ) και με την εξέταση στα μαθήματα των Τομέων ΕΠΑΛ να βρίσκεται σε εξέλιξη, άνοιξε την Πέμπτη 15 Ιουνίου η πλατφόρμα όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταχωρούν τα στοιχεία τους προκειμένου να ενημερωθούν για την βαθμολογία και τη σχολή εισαγωγής τους, μέσω SMS. Έτσι, βάσει ανακοίνωσης του ΥΠΑΙΘ:
οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 που επιθυμούν να λάβουν πληροφόρηση μέσω sms για τα αποτελέσματα τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 (βαθμολογίες και τμήμα εισαγωγής τους) θα πρέπει μέχρι και την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων https://smsresults.minedu.gov.gr/. Για τη δήλωση οι υποψήφιοι πληκτρολογούν τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Ο εν λόγω τρόπος πληροφόρησης λειτουργεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και είναι ανεξάρτητος από τους παραδοσιακούς τρόπους ανάρτησης των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά, αλλά και της εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ https://results.it.minedu.gov.gr/.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 ξεκινάνε, με το ειδικό μάθημα των Αγγλικών, και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων 2023 για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) όλης της χώρας. Στην Π.Ε Χανίων, ως Εξεταστικό Κέντρο για το ειδικό μάθημα των Αγγλικών (ώρα έναρξης εξέτασης 10:00 π.μ) έχει οριστεί το 4ο ΓΕ.Λ. Χανίων (Εμμανουήλ Μουντάκη 1, Αμπεριά ΤΚ 73133 Χανιά, τηλ. 2821054070).
Νεκτάριος Ζουριδάκης
Διευθυντής ΕΠΑΛ Κισάμου – Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: