Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

5η ΙΟΥΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ημέρα περιβάλλοντος σήμερα η 5η Ιουνίου και πήρα μια φωτο απο την σελίδα του Κωστή Κουκουράκη που ανέβασε για να δείξει την καταστροφή που έχει πάθει το Λαφονήσι απο την ανεξέλεγκτη τόσα χρόνια κίνηση των αυτοκίνητων....  για να δείξει οτι τα αυτοκίνητα πρέπει να φύγουν εντελώς απο τον χώρο αυτό.
Επειδή δεν ειναι σε καλή ανάλυση σας μεταφέρω τι ειναι κάθε χρώμα 

Το κίτρινο ειναι η κατεστραμμένη έκταση απο τους παράνομους τόσα χρόνια χώρους σταθμευσης και ειναι ιδιωτική.
Το πράσινο χρώμα ειναι η έκταση που ειναι ιδιωτική και αυτή και χάλασε απο γεωργικά μηχανήματα.
Το γαλάζιο χρώμα είναι η έκταση που χάλασε με μηχανήματα έργου...
Το πορτοκαλί ειναι αιγιαλός και εδώ έχει γίνει καταστροφή απο τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. 
Το ΜΩΒ ειναι η έκταση που έχει καταστραφεί απο τις ανθρώπινες δραστηριότητες αλλά έχει μπει σε πρόγραμμα αποκατάστασης.

Με απλά λόγια τα 2/3 του Λαφονησιού απο την μπάρα και κάτω ειναι καταστραμμένα και ειναι και ιδιωτική έκταση...που καταστράφηκαν φυσικά πριν γίνουν καλώς ή κακώς ιδιωτικά ... με ευθύνη δική μας και εξαιτίας της κακής πολιτικής των δυο όμορων δήμων που σήμερα απότομα και ξαφνικά μας το παίζουν και οικολόγοι. Μια καταστροφή που ξεκίνησε πριν απο το 2000 και ως και πριν απο ένα μήνα αυτοί που σήμερα μας εγκαλούν να δείξουμε κατανόηση για οτι στραβό συνεχίζεται εκεί .... ήταν οι υπαίτιοι.
Καλά κρασιά λοιπόν... 
Η αλήθεια πειράζει κάποιους ..... αλλά απο την άλλη όλοι εμείς που φωνάζαμε τόσα χρόνια αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: