Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΕΡΟΥ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ

 Η μείωση των αποθεμάτων νερού από την παρατεταμένη έλλειψη βροχοπτώσεων, σε συνδυασμό με τις μεγάλες και αυξανόμενες ανάγκες σε νερό λόγω των καλοκαιρινών καλλιεργειών και τουρισμού, προβλέπεται να οδηγήσουν σε δύσκολες καταστάσεις με αποτέλεσμα να θεωρείται επιτακτική η λήψη μέτρων. 
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της παρατεταμένης λειψυδρίας, η δυνατότητα παροχής αρδευτικού νερού θα είναι περιορισμένη σε ποσοστό τουλάχιστον 50% σε σχέση με την αντίστοιχη παροχή του έτους 2022.
Αξιολογώντας την κατάσταση και ιδιαίτερα για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν εντονότερο πρόβλημα όπως αυτές με επιφανειακά νερά, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμού στην κατανάλωση με προγραμματισμένες διακοπές στην υδροδότηση. 
Απευθύνουμε έκκληση στους καλλιεργητές να χρησιμοποιούν το νερό πιο αποδοτικά, σε μικρότερες ποσότητες και ενδεχομένως εφαρμόζοντας ελεγχόμενες καλλιέργειες σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.
 Εκ του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: