Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κισάμου, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε  στις 12 Ιουνίου 2023, προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μας Γιάννη Μαρκόπουλου, ως ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής:
Με αυτό το ψήφισμα, αποχαιρετάμε τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον συνθέτη της Κρήτης μας που ανέδειξε τη μουσική μας παράδοση μέσα από τη φωνή του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη.
Εκείνου που μελοποίησε μεγάλους Έλληνες ποιητές όπως τον Ελύτη, τον Σεφέρη, τον Σολωμό και πολλούς άλλους και ερμηνεύτηκε από σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες.
Το σημαντικό και σπουδαίο έργο του θα μείνει στην αιωνιότητα, αφού σημάδεψε με τα τραγούδια του μία ολόκληρη γενιά.
Εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη του, το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου, αποφασίζει:
1)  να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην έναρξη του δημοτικού συμβουλίου.
2) να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στη μνήμη του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου
3)  να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
Η Πρόεδρος Δ.Σ. Κισάμου
Κατερινάκη Νίκη


Δεν υπάρχουν σχόλια: