Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΣΤΑΘΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, τη Δευτέρα 12-06-2023 και ώρα 18:00 στο Δραπανιά, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου.         
Πρώτο θέμα συζήτησης είναι η «Απόφαση επικαιροποίησης της υπ’ αριθ. 76/2022 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και έγκρισης της μετατροπής εισφοράς γης σε χρήμα δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν. 4759/2020, με προσδιορισμό του χρηματικού ποσού μετατροπής σε ποσό ανώτερο της αντικειμενικής αξίας, για τμήμα ακινήτου συν. εμβαδού 26.644,46 τ.μ. ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία IKOS KISSAMOS – ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ». 
Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κισσάμου είναι να καταβληθεί στο Δήμο μας ένα χρηματικό ποσό, αντί για εισφορά γης συνολικού εμβαδού 26.644,46 τ.μ.  
Χωρίς να υποβαθμίζω τη σημασία του χρηματικού ποσού, πιστεύω ότι οφείλουμε, ως Δήμος, να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τη βέλτιστη λύση, προς όφελος του τόπου μας και των αναγκών των ανθρώπων του, με το βλέμμα όχι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον. Και η βέλτιστη λύση δεν είναι η επιλογή των χρημάτων, αλλά να εξασφαλίσει ο Δήμος μας μια έκταση 26,5 στρεμμάτων περίπου, η οποία θα αποδειχθεί πολύτιμη στο μέλλον για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του Δήμου μας, αλλά και για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της Κισάμου. 
Η σημερινή συνεδρίαση έχει λοιπόν πολύ μεγάλη σημασία. Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ επιβεβλημένη σε αυτή, την παρουσία όλων όσων ενδιαφέρονται για τα δημοτικά δρώμενα και αγωνιούν για τη βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία της Κισάμου τα επόμενα χρόνια. Των ανθρώπων δηλαδή που εκπροσωπούν συλλογικούς φορείς ανάπτυξης και πολιτισμού και όσων άλλων πολιτών επιθυμούν να διαφυλάξει αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο τη γη που πρέπει να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. 
Η μαζική παρουσία σας είναι κρίσιμη γιατί θα αποτελέσει ένα ισχυρό μοχλό πίεσης σε αυτή τη σημαντική υπόθεση που αφορά  το σύνολο, δηλαδή όλες και όλους εμάς και τα παιδιά μας. Αναγνώριση λανθασμένων επιλογών, όπως αυτή που ετοιμάζεται να κάνει η Δημοτική Αρχή, και απόδοση ευθυνών εκ των υστέρων δεν θα έχει καμία ουσία και καμία σημασία.
Ως δημοτική παράταξη στηρίζουμε ξεκάθαρα την επένδυση και πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, όμως πιστεύουμε επίσης ότι αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο που θα είναι πραγματικά επωφελής για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Με εκτίμηση
Σταθάκης Θεόδωρος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Κισάμου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: