Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ........ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

 Η εισήγηση του Γιώργου Φραγκιουδάκη στην σημερινή συνεδρίαση του δήμου Κισάμου σχετικά με την απόφαση του Δ Σ για έγκριση και μετατροπή της εισφοράς γης σε χρήμα για τμήμα ακινήτου συν. εμβαδού 26.644,46 τ.μ. ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία IKOS KISSAMOS – ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ». 
- Καλούμαστε σήμερα να πάρουμε μια απόφαση η οποία θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της περιοχής μας.
Καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θέλουμε να δεχθούμε την εισήγηση της Δημοτικής αρχής, που θέλει να δεχθεί την πρόταση της επενδύτριας εταιρείας, αντί της προσφοράς γης 26,5 περίπου στρεμμάτων, υπέρ του Δήμου, αυτό να το εξαργυρώσει σε  χρήμα ύψους 1.800.000 € και τις δύο προτάσεις της προβλέπει ο νόμος, ο οποίος προβλέπει επίσης και την πρόταση που έχει καταθέσει η μείζων αντιπολίτευση, η οποία ζητά να αγοραστεί από τον επενδυτή γη ίσης ή άλλης αξίας σε άλλο μέρος της περιοχής.
Φυσικά αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούνται σε κάθε μια των περιπτώσεων και αυτό γιατί οι νόμοι ψηφίζονται με γνώμονα το συμφέρον των στρατηγικών επενδυτών, όπως είναι η κατασκευή μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων κλπ, τις οποίες και επιδοτεί σε ποσοστό πάνω από το 50% της επένδυσης από το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης» δλδ από τα χρήματα του Ελληνικού λαού που ματώνει τόσα χρόνια στα μνημόνια και στις στενωπούς. Το «Ταμείο Ανάκαμψης», που όπως παραδέχθηκε προ ημερών και ο πρώην Πρωθυπουργός είναι ένα καινούργιο μνημόνιο με τα 350 προαπαιτούμενα  σημεία.
Το συμφέρον των στρατηγικών επενδυτών βέβαια έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των εργαζόμενων στο τουρισμό που δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο χωρίς ρεπό την περίοδο αιχμής στις «γαλέρες» τους και απολύονται μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα μεροκάματα για το ταμείο ανεργίας.
Από την άλλη βέβαια αν δεχθούμε την παραχώρηση σε γη όπως αρχικά ορίζει ο νόμος βάζουμε τις βάσεις ώστε μελλοντικοί επενδυτές να ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν όλο τον κόλπο της Κiσάμου ένα τεράστιο Resort με αλληλοσυνεχόμενα πεντάστερα, χωρίς ίχνος δημοτικής γης ανάμεσα τους .
Έχω μπροστά μου την επιστολή που έστειλε σε όλους μας, ο κ. πρόεδρος της ΕΠΟΦΕΚ Κουνελάκης Στέλιος και επειδή εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε μπροστά μας το μέλλον και το περιβάλλον του τόπου μας θα επιμείνω στην αρχική μου τοποθέτηση που λέει να γίνει η παραχώρηση γης έκτασης 26,5 περίπου στρεμμάτων για της ανάγκες του λαού της περιοχής μας
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Φραγκιουδάκης Γιώργος
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: