Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΜΠΑΛΟΣ

 Στο παραπέντε 
Ο Δήμος Κισάμου υπόβαλλε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας & Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) πρόταση για να υλοποιήσει μια περιπατητική διαδρομή από Αρχαιολογικό Χώρο Φαλάσαρνας έως και λιμνοθάλασσα Μπάλου, συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 558.029,91 με ΦΠΑ.
Με την εγκριση της, θα εκτελεστούν έργα βελτίωσης και αναβάθμισης της υπάρχουσας περιπατητικής διαδρομής με στόχο την ενοποίηση των υφιστάμενων τοπικών δικτύων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας και βελτίωσης των χώρων αναψυχής στην περιοχές Natura από την θέση του Αρχαιολογικού Χώρου Φαλάσαρνας Πλατάνου έως και την Λιμνοθάλασσα Μπάλου- Ακρωτήρι Γραμβούσας που βρίσκεται μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Κισσάμου και εντός περιοχής του Δικτύου Natura 2000 με κωδικό GR4340001.
Το έργο θα εντοπίσει, θα χαρτογραφήσει και θα αναδείξει την ως άνω διαδρομή κατάλληλη για
πεζοπορία λαμβάνοντας υπόψη το υπάρχον δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών. Νέες και υπάρχουσες διαδρομές και μονοπάτια θα συνδεθούν με απώτερο στόχο να σχηματισθεί ένα ενοποιημένο Εθνικό Δίκτυο. Επιπλέον, θα κατασκευαστούν χώροι ενδιάμεσης στάσης (χώροι αναψυχής) με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Το μονοπάτι αυτό θα συνδεθεί με άλλο κύριο μονοπάτι και το οποίο καταλήγει στον οικισμό Καλυβιανή κα στη συνέχεια στον οικισμό της Κισσάμου. 
Φυσικά δεν ειναι η μόνη διαδρομή που θα μπορούσαμε να βάλουμε στο εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας που σχεδιάζεται, απλά την ύστατη ώρα κατορθώσαμε να συμπεριλάβουμε αυτό το μονοπάτι που ειναι χαρτογραφημένο και σημαδεμένο απο τον ορειβατικό συλλογο Χανίων, αλλά ειναι δυσκολο αφού έχουν χαθεί αρκετοί ερασιτέχνες περιπατητές τα τελευταία χρόνια, αναγκάζοντας εθελοντές και πυροσβεστική να σπεύσει προς βοήθεια τους.
Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων: 31/01/2023
Λήξη Υποβολής Αιτήσεων: 30/06/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: