Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΛΙΔΑΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

«Η Κρήτη στα χρόνια της Κατοχής (1941-1945). Πολιτικές μεταβολές στο “φρούριο Κρήτη”» του Γιάννη Σκαλιδάκη (Τα ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά των Κρητών).
Το νέο βιβλίο του Γιάννη Σκαλιδάκη που θα παρουσιαστή την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:00-20:00 στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στα πλαίσια του φεστιβάλ βιβλίου που γίνεται στα Χανιά απο τις 20-24 Ιουνίου.
Στο βιβλίο αυτό γίνεται για πρώτη φορά μια προσπάθεια επιστημονικής προσέγγισης της κατοχικής περιόδου στην Κρήτη. Μετά από πολυετή έρευνα σε ελληνικά, γερμανικά, βρετανικά αρχεία και επισκόπηση πληθώρας μελετών, μαρτυριών, απομνημονευμάτων και άλλων τεκμηρίων, ο συγγραφέας εξετάζει τις μεταβολές που επέβαλε η «γερμανοκατοχή» στην κρητική κοινωνία, οικονομία και πολιτική. Συνομιλούν οι: Γιάννης Σκαλιδάκης, συγγραφέας, Γιώργος Κώνστας, δημοσιογράφος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: