Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΛΑΦΟΝΗΣΙ-ΜΠΑΛΟΣ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ

Μπορεί το Δ.Σ της Μονομετοχικής να μην έχει ακόμα εκλεγεί από το Δ.Σ του Δήμου μας (κάτι διορθώσεις πρέπει να γίνουν) εντούτοις τα νέα που ακούγονται σχετικά με το τι θα συμβεί του χρόνου, σε μια περιοχή που χρόνια τώρα ακούγονται φωνές για την διαχείριση των περιοχών που ελέγχει (Μπάλο και Λαφονήσι), μάλλον θα πρέπει να μας χαροποιήσουν και να ευχηθούμε να πραγματοποιηθούν.
Κατ' αρχάς τέρμα το ρευστό στις περιοχές αυτές, μόνο με pos ή προπληρωμένες κάρτες Prepaid θα γίνονται οι συναλλαγές στην μεριά του Δήμου Κισάμου, ομπρέλες καντίνες μόνο με κάρτες που οι ομπρέλες θα ελέγχονται και από αρμόδιο (εκλεγμένο)  Δεύτερο και σπουδαιότερο για μένα, τέρμα τα αυτοκίνητα στην παραλία και στην Natura. Ήδη έχουν ξεκινήσει να φτιάχνονται πάρκινγκ εκτός και φέτος μάλιστα κάποια δούλεψαν δοκιμαστικά. Εδώ μάλλον θα μπει και συγκοινωνία αλλά αυτό είναι στην κουβέντα ακόμα. Φυσικά το ίδιο θα γίνει και στον Μπάλο με αρχή το "τέρμα στο ρευστό".
Θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο βήμα που θα σταματήσει κατά πολύ την μουρμούρα που υπήρχε ως και σήμερα, αλλά και για να το κάνει αυτό η δημοτική αρχή θα ήξερε και ξέρει. Ελπίζω δε να συνεχίσει να κάνει αυτά που πρέπει σε δυο περιοχές που δυστυχώς βρίσκονται στα πρόθυρα της καταστροφής. Τέλος τα ανταποδοτικά σε αυτήν την περιοχή ας είναι περισσότερα μα τα τελευταία 10 χρόνια δεν έπεσε δραχμή, στην συντήρηση ή την προστασία όσων είχε κάνει η τότε δημοτική αρχή Κουκουράκη στην περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: