Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Αφού δεν καλούνται στις επίσημες συναντήσεις οι γονείς (ο επίσημος σύλλογος τους) οι γονείς αποφάσισαν να συναντηθούν για να κουβεντιάσουν τις εξελίξεις. Το πρόβλημα με το κλείσιμο των Λυκείων είναι κάτι που θα μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα και αν "πέσουν" μέσα στα χρονοδιαγράμματα τους, υπουργοί-δήμαρχοι- αντιδήμαρχοι ...και φυσικά κατασκευαστές.
Έτσι η συνάντηση ήταν περισσότερο να βρεθούν κοινές γραμμές και να απαιτήσουμε -με κατανόηση βέβαια- την επαναφορά όσο το δυνατόν συντομότερα της καθημερινότητας σε όλους ανεξαιρέτως, μαθητές, καθηγητές και  γονείς.
Πρωινά μαθήματα λοιπόν για όλους, δεύτερη και σπουδαιότερη απαίτηση είναι η δημιουργία ενός νέου σύγχρονου Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) στον ίδιο χώρο, τρίτο ζητάμε την διαδικασία του κατεπείγοντος για το σχολείο πράγμα που δεν είναι στα πλάνα του υπουργείου, ούτε της ΚΤΥΠ Α.Ε, τέταρτον απαραίτητη η μοριοδότηση των μαθητών της Τριτοβάθμιας λόγω σεισμών και όχι μόνο για φέτος, αλλά για όσο καιρό τα παιδιά θα ταλαιπωρούνται και τέλος παρακαλούμε τον κ. υπουργό να βρει λύση στο θέμα των εκπαιδευτικών αν συνεχιστεί το απογευματινό Λύκειο πράγμα που απο τώρα έχει αρχίσει να "σιγοβράζει" επικίνδυνα.
Αυτά βέβαια θα κατατεθούν αύριο επίσημα και στον υφυπουργό κ. Διγαλάκη ο οποίος είμαι σίγουρος οτι στα περισσότερα θα απαντήσει θετικά.
Τέλος ξεκαθαρίστηκε στην συνάντηση αυτή, οτι οι σύλλογοι γονέων του ΓΕΛ όσο και του ΕΠΑΛ δεν έχουν καμιά απαίτηση απο τα πρωινά σχολεία που φιλοξενούνται, ούτε επιδιώκουν να αλλάξουν το πρόγραμμα τους, απλά ζητούν απο την πολιτεία την επίσπευση των διαδικασιών, ειδικά στην τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών το συντομότερο, για να επανέλθουν τα πράγματα όπως ήταν και πριν απο το κλείσιμο του σχολείο!
Εκτιμάται δε ότι μέχρι τη Δευτέρα, θα έχει γίνει ο σχεδιασμός των νέων δρομολογίων που θα προκύψουν απο το ΚΤΕΛ Α.Ε και θα λυθεί και άλλο ένα σοβαρό θέμα που υπάρχει τώρα.
Αυτά και επιτέλους ας καταλάβουν κάποιοι που κινούν τα νήματα οτι οι γονείς είναι αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτήν την παλιοκατάσταση και οτι αν έλειπαν αυτοί ....... παιδιά δεν θα υπήρχαν στα σχολεία.
Τέλος σαν πρόεδρος του συλλόγου γονέων του ΓΕΛ ευχαριστώ θερμά τον αντιδήμαρχο κ Χαχλάκη για τον αγώνα του, όσο και τον κ. Γιώργο Φραγκιουδάκη που δηλώνει παρόν στα δύσκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: