Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Άμα θέλεις να αναστηλώσεις ένα φρούριο μια παλιά κατοικία, το κάνεις εύκολα αν βρεις το συγκεκριμένο μέρος σε μια παλιά φωτογραφία. Το Βενετσιάνικο κάστρο της Κισάμου από την μεριά της θάλασσας (το μέρος μπροστά για να σας κατατοπίσω είναι οι δεξαμενές της ενώσεως τώρα και το σπίτι του Τριποδάκη). Υποθέτω ότι η φωτογραφία είναι του Gerola* άρα με απλή αριθμητική αρχές του 1900 η φώτο.
* Ο Gerola στάλθηκε το 1900 στην Κρήτη από το Ινστιτούτο Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών της Βενετίας, επικεφαλής συνεργείου από ειδικούς, με εντολή να μελετήσει, να φωτογραφήσει και να καταγράψει τα ενετικά μνημεία της Κρήτης, πριν καταστραφούν από το χρόνο**.
** Κάτι ήξεραν οι Βενετοί για τα μνημεία μας.....  

Δεν υπάρχουν σχόλια: