Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΣΩΣΤΗ Η ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στις ερευνητικές εργασίες για τη διαπίστωση κοιτασμάτων γύψου που ενέκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης σε εταιρεία με έδρα την Αθήνα και αναρτήθηκε πριν από μερικές ημέρες στο "Διαύγεια" χωρίς να ενημερωθεί η νυν ή η προηγούμενη Δημοτική αρχή Κισάμου, ο δήμος απάντησε με τον ορισμό δικηγόρου που θα ασκήσει ειδική διοικητική προσφυγή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος &΄Ενέργειας και στην Γενική Γραμματεία Ενέργειας Ορυκτών Πρώτων Υλών Δ/νση Μεταλλευτικών, κατά αυτών των αποφάσεων.
 Βάση της άδειας αυτής, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εγκρίνει, ερευνητικές εργασίες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κοιτάσματα βιομηχανικού ορυκτού (γύψου), σε δημόσια δασικής έκταση στη θέση “Προφήτης Ηλίας”  στο Στόμιο εκτάσεως 249.182,76 τ.μ.
Η έγκριση έχει διάρκεια δύο ετών και δόθηκε μετά από αίτημα της εταιρείας.
Πέραν από το αν η απόφαση είναι σύννομη που είναι, μιας και υπάρχουν οι σύμφωνες γνώμες της αρχαιολογίας ότι δεν είναι αρχαιολογική ζώνη, της διεύθυνσης δασών ότι δεν είναι δάσος και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών...καλό είναι να απαιτήσουμε τα βουνά μας να μείνουν όπως τα έπλασε ο Θεός. Μάλιστα ας δώσουμε το παράδειγμα ότι όπου κι αν έγινα εξορύξεις γύψου στην περιοχή τα αποτελέσματα τα βλέπουμε, αφού τα βουνά "χάσκουν" άδεια και τα περισσότερα μέρη που έγιναν εξορύξεις έχουν γίνει χωματερές.
Δεν χρειάζεται άλλη καταστροφή η περιοχή, μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι αγώνες τα προηγούμενα χρόνια, μιας και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην πιο τουριστική περιοχή της Κρήτης ήταν μεγάλη. Η Κίσαμος έχει κατασταλάξει τα τελευταία χρόνια τι θέλει για να πάει μπροστά.... και αυτό το ΘΕΛΩ ΜΑΣ δεν είναι οι εξορύξεις, αλλά η τουριστική ανάπτυξη. Δεν συμβαδίζει ο τουρισμός με τέτοιες δραστηριότητες και απορώ με την αποκεντρωμένη διοίκηση, που μπορεί να κάνει την δουλειά της, αλλά θα μπορούσε να βάλει έστω και μια φορά κι αυτή τον μπέτι της σε τέτοιες υποβαθμίσεις στην πιο τουριστική περιοχή της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: