Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ....

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει με ανάμικτα συναισθήματα και αυτό φαίνεται στις αναφορές πολλών επώνυμων και ανώνυμων, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με το κλείσιμο των Λυκείων. Παλιοί μαθητές, καθηγητές εν ενεργεία, γονείς, απλοί άνθρωποι εκφράστηκαν καθένας για το πως το είδε, πως αντιλήφθηκε το κλείσιμο, αλλά και σχολιάζοντας τις εξελίξεις.... που η αλήθεια είναι ήταν γρήγορες και σχεδόν μας έπιασαν απροετοίμαστους.
Ο Δήμος θα αναλάβει το μεγαλύτερο κομμάτι, ίσως και το δυσκολότερο, από μια προσπάθεια πολύ χρονοβόρα και κουραστική. 
Φυσικά πήραμε τις διαβεβαιώσεις, πολιτικές βέβαια, αλλά πιστευτές μιας και είδαμε τον υφυπουργό στα μάτια. Ακούσαμε κι αυτό που περιμέναμε, ένα νέο ΓΕΛ-ΕΠΑΛ με ορίζοντα 3-4 χρόνια και εδώ ρεαλιστικά μας τα είπε ο υφυπουργός, ως το Μάρτη θα μπουν τα παιδιά στα προκάτ και σε 4 χρόνια θα έχουν το δικό τους σχολείο.  
Τον πιστέψαμε, αυτό είναι η αλήθεια, και δεδομένου ότι αυτήν την στιγμή το πρόβλημα είναι άλλο και έχει να κάνει με το ωράριο των Λυκείων, (απόγευμα) απαλλάχτηκε από πολλά βάσανα....που τον διακατείχαν.
Λογικά τα φορτωθήκαμε εμείς (Δήμος και γονείς) δεν πειράζει, αρκεί να γίνει πράξη η υπόσχεση. Φυσικά δεν εφησυχάζουμε ούτε δευτερόλεπτο και επειδή αυτή η προσπάθεια έχει μέλλον, πολύ μέλλον .... μπορεί να μην προλάβει αυτή η γενιά που πάει γυμνάσιο να δει το νέο Λύκειο, μπορεί ούτε αυτή η δημοτική αρχή να το δει αποπερατωμένο, αν δεν της ανανεώσει την θητεία της ο λαός, μπορεί ούτε αυτός ο υφυπουργός να μην είναι αύριο στην θέση του, που το θέλει απο ψυχής να γίνει ...και να φτάσουμε σε κατάσταση Ληξουρίου δίχως να το καταλάβουμε. 5 χρόνια στα προκάτ τα παιδιά και ακόμα να αποφασίσουν αν θα κατεδαφίσουν το παλιό Λύκειο τους ή θα το ανακαινίσουν... Μάλιστα τα περισσότερα κτήρια και εκεί ήταν Δ..... όπως και εδώ.
Έτσι προτείνω και ελπίζω  ....
Να δημιουργηθεί επιτροπή αγώνα για την κατασκευή του Νέου Λυκείου, που θα την απαρτίζουν, εκλεγμένοι από την αυτοδιοίκηση, παλιοί διευθυντές (κάτι παραπάνω ήξεραν και ξέρουν) τωρινοί διευθυντές, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και φυσικά οι φορείς της πόλης (εμπορικός σύλλογος- σύλλογος Νέων - εκκλησία). Δεν υποβαθμίζει το έργο της νυν δημοτικής αρχής αλλά θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις αλλαγές εφόσον υπάρξουν σε όλους τους προαναφερόμενους!! 
Η πόλη χρειάζεται τα Λύκεια της είναι κομμάτι της και εδώ είναι που δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς σε κάθε μορφή κινητοποίησης, ειδικά στο θέμα του ΕΠΑΛ που ακόμα και επίσημοι μας πετάνε σπόντες στα μούτρα μας, για δημιουργία ενός διαδημοτικού στα όρια της επαρχίας (Ταυρωνίτη). 
Οι διαχρονικές ευθύνες των δημοτικών αρχών στο θέμα των Λυκείων καθιστούν αναγκαία την σύσταση της "Επιτροπής αγώνα κατασκευής Λυκείων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: