Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΡΟΔΟΥΣΑΚΗΣ

Σήμερα στην σελίδα με τους Κισαμίτες, φιλοξενούμε τον πρέσβη Κυριάκο Ροδουσάκη.
Γεννήθηκε στο Κίσαμο το 1945 και τα μαθητικά του χρόνια τα πέρασε στην πόλη της Κισάμου. Σπούδασε στην Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε ηλικία 27 χρονών έγινε ακόλουθος Πρεσβείας, του Υπουργείου Εξωτερικών. Το 1974 μετατέθηκε στην Ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη, το 1977 υπηρετεί σαν Γραμματέας στην πρεσβεία μας στην Ρώμη και το 1980 προάγεται σε Γραμματέας Α' και μετατίθεται στην Νότιο Αφρική στο Γιοχάνεσμπουργκ. Το 1984 προάγεται σε Σύμβουλος και υπηρετεί στο γραφείο του Υφυπουργού αρμοδίου για σχέσεις με ΗΠΑ και Τουρκία, που υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα. Το 1986 προάγεται σε σύμβουλος Α' και τον επόμενο χρόνο είναι επικεφαλής του διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Το 1989 γίνεται Γενικός πρόξενος στην Γερμανία, στο Μόναχο. Το 1992 είναι επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής στην Επιτροπή παρακολούθησης της ΕΕ για την Ειρήνευση στην Πρώην Γιουγκοσλαβία, στο Ζάγκρεμπ. Το 1993 βρίσκεται στην Διεύθυνση Υποθέσεων Μέσης Ανατολής του υπουργείου Εξωτερικών και τον επόμενο χρόνο προάγεται σε πληρεξούσιο υπουργό Β' και διορίζεται Πρέσβης στην Ρωσική Ομοσπονδία, στην Μόσχα με παράλληλη διαπίστευση στο Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν και Λευκορωσία. Το 1997 βρίσκεται στην Λευκωσία σαν Πρέσβης, το 2000 γίνεται Αναπληρωτής Πολιτικός Διευθυντής για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και από το 2002 ως το 2006 ήταν Πρέσβης στην Ιαπωνία, στο Τόκιο. Γυρίζοντας στην Ελλάδα το 2006 γίνεται Διευθυντής της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών και τον επόμενο χρόνο προάγεται σε Πρέσβη και συνταξιοδοτείται. Από το 2010-14 ήταν Πρόεδρος του Ελληνο- Ρωσικού Συνδέσμου στην Αθήνα.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά είναι παντρεμένος με την Ζαφειρία (Ζέττα) Μαρκοζάννες, και αγαπάει την Κισαμο υπερβολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: