Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΗΜΑΡΧΕ ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΟ

Ο κ. Δήµαρχος εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο:
Στην πλατεία Τζανακάκη έχει κενωθεί μια θέση περιπτέρου. Η θέση που προτείνεται να τοποθετηθεί είναι στη Βόρεια πλευρά της πλατείας στη θέση του πάρκινγκ. Για το θέμα αυτό η Δημοτική Κοινότητα µε την υπ.αρ. 8/2017 απόφασή της έχει γνωματεύσει θετικά. Επίσης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής µε την υπ.αρ. 23/2017 απόφασή της συμφωνεί µε την παραπάνω θέση.
Τέλος το Αστυνομικό Τµήµα Κισάμου µε το από 25/4/2017 έγγραφό του µας γνωρίζει ότι δεν έχει αντίρρηση για την τοποθέτηση του περιπτέρου στην εν λόγω θέση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά τα παραπάνω και διαλογική συζήτηση
 Αποφασίζει κατά πλειοψηφία
1. Η θέση περιπτέρου που έχει κενωθεί στην Πλατεία Τζανακάκη του Δήμο µας, να μεταφερθεί στη Βόρεια πλευρά της πλατείας στη θέση του πάρκινγκ.
2. Η θέση αυτή να διατεθεί σε ΑΜΕΑ.
3. Καθορίζει ετήσιο τέλος τοποθέτησης περιπτέρων όπως παρακάτω: Α) Εντός της πόλης της Κισάμου διακόσια Ευρώ (200,00). Β) Εκτός πόλεως Κισάμου 50% λιγότερο -δηλαδή εκατό Ευρώ (100,00).-
4. Εξουσιοδοτεί τον Δήµαρχο κ.Σταθάκη Θεόδωρο για την προκήρυξη µε δηµοπρασία των κενών θέσεων περιπτέρων που θα προκύψουν στο Δήµο.

Κύριε Δήμαρχε εδώ θα τα τσουγκρίσουμε είναι δυνατόν σε μια πλατεία μπρος απο το Μουσείο να βάλεις περίπτερο; Και καλά λέμε οτι δεν το είδες το Μουσείο, ίσως να μην φαίνεται απο τις τόσες ταμπέλες που έβαλαν όλοι εκεί, ταξιτζήδες, εστιατόρια, ξενοδοχεία... πας να καταργήσεις και τις 5 θέσεις παργκιγκ για να βάλεις ένα περίπτερο που η θέση του ήταν αλλού.
Δεν ξέρω πόσες άδειες πήρες για να το τοποθετήσεις εκεί, αλλά μια χρειαζόσουν και δεν την πήρες ... των δημοτών της Κισάμου. Των κατοίκων της πόλης.
Δεν ξέρω αν έχεις το δικαίωμα εντός χώρου του μουσείου να βάλεις ένα περίπτερο αλλά δοκιμαστικά μπορείς να το κάνεις, εξάλλου όλη η πλατεία μια δοκιμασία περνάει τελευταία.
Σε παρακαλώ να το ξανασκεφτείς... γιατί ένα περίπτερο μπορεί να είναι απαραίτητο αλλά υπάρχουν και αλλού θέσεις. Ένα περίπτερο που πιάνει 20 τ.μ αυτόματα καταλαμβάνει χώρο 50 τ.μ και μεις δεν έχουμε τόσο χώρο... και να υπενθυμίσω οτι κάποτε για να τοποθετηθεί το περίπτερο στην πλατεία Τζανακάκη υπήρχε ομόφωνη απόφαση και όχι κατά πλειοψηφία όπως τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: