Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΣΤΕΛΙΑΝΗΣ

Αλήθεια ξανά περίπτερο στην πλατεία του Μουσείου, στην πλατεία Τζανακάκη; Και ο αγώνας να απομακρυνθεί το παλιό, τι σκοπό είχε άραγε; Μάλλον αυτό είδαν οι ειδικοί ότι λείπει απο την πλατεία και έσπευσαν να το βάλουν.
Αλήθεια έχει αναρωτηθεί κανείς τι χρειάζονται τα περίπτερα που δεν είναι εκείνα τα όμορφα γραφικά περίπτερα της εποχής μου, αλλά κατάντησαν μίνι μάρκετ διαστάσεων και άπλας;  Οι ανάπηροι πολέμου έχουν προ πολλού εκλείψει, που σε αυτούς δινόταν άδειες..τώρα γιατί δίνονται;
Ας νοικιάσουν ένα μαγαζί στην αγορά να κάνουν το ψιλικατζίδικο τους και θα είναι κερδισμένοι τρισαμφότεροι. Και δήμος και μαγάτορες και .... ο νέος περιπτεράς.
Κρίμα ένα κομμάτι θάλασσα έβλεπες όπου και να καθόσουν να πιεις τον καφέ σου και για επιβράβευση θα μας καρφώσουν ένα ψιλικατζίδικο. Αντί να βάλουν δυο δεντράκια, δυο παγκάκια, μας κλείνουν τον βοριά να μην κρυώνουμε....   
Ας ελπίσομε να σκεφτούν καλά οι  αρμόδιοι την κακογουστιά και να ματαιώσουν την κακόγουστη ανάπλαση.
Πολύ φοβούμαι πως το επόμενο βήμα θα είναι να ζητήσουν οι αρμόδιοι του δήμου μας, να τους παραχωρήσει το Μουσείο μια αίθουσα για να κάνουν .. συνεδριάσεις!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: