Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΑΛΗΘΕΥΕΙ;

Αναρτώ ένα σχόλιο ενός καλού φίλου του blog, που δεν ζει εδώ αλλά έρχεται τακτικά.
" Όταν νοίκιασα το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο στα Χανιά με ρώτησαν που θα μένω. Τους είπα "Κίσαμο". Τότε με πληροφόρησαν ότι η ασφάλεια του αυτοκινήτου δεν με καλύπτει εάν πάω στο χωματόδρομο, πάνω στο Μπάλο!!"
Ξέρω οτι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα μικρά αυτοκίνητα των ενοικιαστικών γραφείων που οι περισσότεροι ξένοι δεν τα προσέχουν και γυρίζουν όλα πίσω με μικροζημιές όταν πάνε στον Μπάλο, και μερικές φορές τα παίρνει και η οδική βοήθεια. Όμως με παραξενεύει η ερώτηση... αν έμεναν λόγου χάρη στον Αποκόρωνα, θα μπορούσαν να πάνε στον Μπάλο ή απλά ο φίλος μου δεν κατάλαβε; Σαν τον δρόμο του Μπάλου βέβαια έχουμε εδώ στην Κίσαμο παραπάνω από 10 και υπολογίζω οτι και στην υπόλοιπη Κρήτη θα είναι αρκετοί. Λόγου χάρη υπάρχει η ίδια δέσμευση για Ελαφονήσι- Παλαιόχωρα; Καλυβιανή- Φαλάσαρνα από του Βαρούχα τον πόρο; Κολυμβάρι -Μένιες; 
Ή μόνο η διαδρομή Καλυβιανή - Μπάλος είναι η καταστρεπτική και δεν καλύπτετε από καμιά ασφάλεια;
Ρε δεν πάμε καλά!!! προσπαθούμε να στείλουμε τον κόσμο κάπου αλλά όπως βλέπω οι οδηγίες είναι τέτοιες που το κάνουμε μονοπώλιο.
Αλήθεια έχετε πάει τα 300 μέτρα, από την πόρτα ως τον χώρο στάθμευσης στο Ελαφονήσι τελευταία; Εκεί πρέπει να βγάλετε ειδική οδηγία.... τα ενοικιαστικά να μένουν έξω γιατί ο δρόμος είναι χάλια. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: