Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ .....

Το 2016 βράβευσε ο δήμος Κισάμου, με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Σταυρούλα Βαρουχάκη, τους μακροβιότερους επισκέπτες μας.... την ημέρα που γιορτάζαμε τον τουρισμό. Μπράβο και φυσικά να μην ξεχάσει οτι υπάρχουν και άλλοι. Είναι και αυτοί επισκέπτες με ιστορία και αξίζουν τον έπαινο και τα συγχαρητήρια μας.
Τους πρώτους βέβαια επισκέπτες μας δεν θα τους βρεις στα νέα ξενοδοχεία αλλά σε αυτά που υπήρχαν πριν 30-40 χρόνια. Το Μορφεύς, τα δωμάτια του Rooms, στου Μπίκο, στα παλιά Δίκτυα, στου Καστάνη, στην Γαλήνη, στου Κόρακα .....και συνεχίζουν ορισμένοι να έρχονται στους ίδιους (όσοι υπάρχουν ακόμα) χώρους.
Παράδειγμα ο Αρτέμης με την γυναίκα του ή αλλιώς ο Dominique και η Remy, έρχονται στην Κισαμο από το 1974 (αρχικά στο κάτω Παλιόκαστρο) για να μαζέψουν το λάδι για το σπίτι τους στην Ελβετία και στην πορεία των χρόνων στο Καστέλι για τις διακοπές τους. Τώρα πλέον έρχονται για διακοπές στην Κισαμο με της δυο τους κόρες τους, τους γαμπρούς και τα εγγόνια τους. Φυσικά και έμαθαν τα ελληνικά από τα πρώτα χρόνια, λάτρεις της Ελλάδας μας και της ελληνικής μουσικής και κουλτούρας και μάλλον οι ποιο απλοί και όμορφοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει.
Νομίζω οτι αξίζει να ξανακάνουμε μια τέτοια εκδήλωση να τιμήσουμε, όχι μόνο τον Αρτέμη και την Ντομινίκ, αλλά και πολλών άλλων που συνεχίζουν να μας τιμούν με την παρουσία τους, γιατί αυτοί οι  άνθρωποι είναι κινητές διαφημίσεις για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: