Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΛΑΦΟΝΗΣΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Την Κυριακή 12 Αυγούστου (με ώρα έναρξης 18:00) θα πραγματοποιηθεί ο Ιστορικός αγώνας δρόμου με την επωνυμία, "Λαφονήσιος Δρόμος". Εκ των διοργανωτών είναι ο Δήμος Κισσάμου και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πλοκαμιανών.
Ο "Λαφονήσιος Δρόμος" περιλαμβάνει δύο διαδρομές. Η πρώτη (5.100 μέτρων) με αφετηρία τη Χρυσοσκαλίτισα και τερματισμό το Ελαφονήσι και η δεύτερη (12.500 μέτρων) με αφετηρία τα Λιβάδια και τερματισμό το Ελαφονήσι.
Ο "Λαφονήσιος Δρόμος" είναι από τους πιο παλιούς αγώνες στην Κρήτη. Ξεκίνησε πριν από 30 περίπου χρόνια (πρωτοβουλία της Ένωσης Εννιαχωριανών Αττικής) και την τελευταία τριετία γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια να καθιερωθεί στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα, αφού νωρίτερα, η διοργάνωσή του είχε ατονίσει.  Διεξάγεται στη μνήμη των θυμάτων που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους στο Ελαφονήσι, το 1824.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν και γίνονται ηλεκτρονικά στο www.sdyh.gr και η συμμετοχή τιμάται 5 ευρώ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των 16 ετών και για αθλητές σωματείων.
Πληροφορίες: Δήμος Κισάμου τηλ. 2822 3 40222 (υπόψιν κ. Μαρακάκη Βίκης), Πλοκαμάκης Μανώλης (τηλ.: 6973761676) και Αλογδιανάκης Γιώργος (τηλ.: 6972609521). Στο τηλέφωνο του κυρίου Πλοκαμάκη Μανώλη δηλώνονται συμμετοχές όσων θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά στη διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: