Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

ΟΤΑΝ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΝΤΑΜΙΑΛΗ

Το 1971 στο εκκλησάκι του Άι Γιάννης στον Ντάμιαλη, μεταφέρετε η εικόνα του Προφήτη Ηλία από τους Κωστή Παπαδάκη 13, Σγουρό Κωνσταντίνο και Πατεράκη Γιάννη. Έτσι κάθε χρόνο στις 19 του Ιούλη (παραμονή) γιορτάζεται η χάρη του Αγίου δίπλα στη Θάλασσα και όχι στο βουνό. 
Διακρίνονται ακόμα ο τότε νεαρός παπάς Ιωνάς, σήμερα επίσκοπος Ουγκάντας, ο Πάτερ Κωστής Στραβουδάκης και ο παπά Παντελής Μαρκαντωνάκης, δίπλα στην εικόνα του Αγίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: