Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

Συνεχίζοντας απερίσπαστα και ακούραστα την προσπάθεια μα για μια καλύτερη εικόνα της Κισάμου και με έρεισμα την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων σαν δημοτικός σύμβουλος προτείνω στην δημοτική μας αρχή τα εξής:
1. Την καταβολή τέλους -εισιτηρίου ικανού για την αναβάθμιση συντήρηση και φύλαξη του Ελαφονησιού.
2. Την απαγόρευση εισόδου σε Ι.Χ και λεωφορεία.
3. Την αναβάθμιση του υπάρχοντος χώρου, την δενδροφύτευση του πάρκινγκ (αχανές αλάνα) με συμβατά προς τον χώρο δένδρα και φυτά και τη περίφραξη του.
4. Έχοντας υλοποιήσει τα παραπάνω δίνομαι σε ιδιώτες πολίτες της περιοχής, συνδημότες μας να προσθέσουν στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό εισόδημα που αυτήν την στιγμή στερούνται, με την δημιουργία ιδιωτικών παρκινγκ για τα Ι.Χ  και τα λεωφορεία με αποκλειστική τους ευθύνη την μεταφορά από και προς την παραλία.
Φυσικά τα χρήματα που θα εισπράττονται θα είναι ανταποδοτικά στην περιοχή.
- Βασικό παράδειγμα αποτελεί η ταυτοποίηση με ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στην είσοδο του αεροδρομίου, εκεί πραγματικά υπάρχει εικόνα οργανωμένης πολιτείας. 
Μαυροδημητράκης Σπυρίδων.
Δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: