Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΛΑΜΕΝΟΙ

Μία πρώτη απάντηση από μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, ο οποίος μίλησε στο ενημερωτικό σαιτ Parakritika.gr για την πρόταση να υπάρξει αντίτιμο εισόδου 10 ευρώ σε Μπάλο και Ελαφονήσι.
Λέει λοιπόν......
«Τα πράγματα είναι απλά. Ο Μπάλος, για παράδειγμα, δεν έχει τη δυνατότητα να δέχεται 5.000 άτομα την ημέρα. Είναι υπερβολή. Θα καταστραφεί! Πέρα από αυτό, θέλει περιποίηση, καθαριότητα και συντήρηση. Να υπάρχει λοιπόν ένα αντίτιμο. Τα 10 ευρώ είναι ένα υποκειμενικό ποσό. Να έχουν έσοδα και οι Δήμοι Κισάμου και Καντάνου-Σελίνου. Ας μην πληρώνουν οι Έλληνες ή ας δίνουν ένα ευρώ. Αν υπάρχουν κι άλλες προτάσεις μπορούμε να τις συζητήσουμε», αναφέρει.
«Η λαϊκίστικη επίθεση που δέχθηκε η Ένωση Ξενοδόχων θέλει συζήτηση. Γνωρίζουμε όλοι ότι για την κατάσταση που ήρθε η χώρα και οι δημοσιογράφοι έφεραν σοβαρό μερίδιο ευθύνης. Ας διδαχθούμε από το παρελθόν», καταλήγει.

Ταρατατάμ.... όλοι οι Έλληνες θα προμηθευτούν ειδικές ταυτότητες για να πηγαίνουν σε Μπάλο και Ελαφονήσι ελεύθερα...οκ Μάλιστα αν έχουμε άλλες προτάσεις μπορούν να τις συζητήσουν..  Έλα ρε από πότε γίνατε συνεταιροπροστάτες των περιοχών Νατούρα; Και οι 5.000 τουρίστες άραγε στον Μπάλο ποιος τους στέλνει;  Σίγουρα μέλη της Ένωσης σας κύριε, αλλά είπαμε κάτι ετοιμάζεται... που δεν θα αργήσει να φανεί...γιατί για Ελαφονήσι ξεκινήσατε στον Μπάλο καταλήξατε.
- Εγώ λοιπόν κάνω μια πρόταση και θέλω να δω αν την συζητήσετε ...να κλείσουμε τις προστατευόμενες περιοχές μας για 2-3 χρόνια.... τι λέτε; Είναι σίγουρη η προστασία και θα δουλέψουν εθελοντές απ΄όλο τον κόσμο να τον ξανακάνουμε παράδεισο... Τι λέτε; Μόνο έτσι θα γίνει.... Πρέπει να καταλάβετε οτι άμα βάλουμε 10Ε αντίτιμο θα βρεθούν πολλά αρπαχτικά! Γιατί  50.000 Ε μόνο απο εισιτήριο σε μια περιοχή Χ 250 μέρες μας κάνουν το "χρέος της Ελλάδος!!!" 12.500.000 Ε και μόνο το εισιτήριο.
Όσο για τους δημοσιογράφους συμφωνώ... καλοί όταν τους χρειάζεστε και κακοί άμα σας στριμώχνουν... χαχαχαχαχα




1 σχόλιο:

Χριστίνα Κ. είπε...

Εισιτήριο 10 ευρώ στις διάσημες παραλίες Μπάλος και Ελαφονήσι ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ <ΘΑ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ . ΚΑΛΟ !!!!!