Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΤΣΕΧΟΙ ΜΕ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ

Πιάστηκαν 2 Τσέχοι την στιγμή που έκαναν λαθρανασκαφές μέσα σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο. Μάλιστα στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκτός των άλλων και δυο υπερσύγχρονοι ανιχνευτές μετάλλων. Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω. 
Πότε αλήθεια επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ένας ανιχνευτής μετάλλων στην Ελλάδα; Αυτό το ερώτημα έγινε και γίνεται μετά και την σύλληψη των δυο Τσέχων στην γειτονιά μας. Η Ελλάδα είναι ένας απέραντος αρχαιολογικός χώρος και δύσκολα βρίσκεις μέρος που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ανιχνευτή μετάλλων δίχως να σε συλλάβουν για παραβαση των νόμων.  
Η κατοχή ανιχνευτών τελεί υπό τον έλεγχο των Υπηρεσιών της Γενικής Διευθύνσεως Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ). Και κάθε αγορά ή πώληση του συγκεκριμένου οργάνου πρέπει να δηλώνετε στην Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στην οποία τηρείται ειδικό μητρώο. 
Το ειδικό αυτό μητρώο τηρείται και σε ψηφιακή μορφή, είναι δε προσιτό στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ. ή άλλων Υπουργείων. Την ίδια υποχρέωση έχουν και όσοι εισάγουν ανιχνευτές και όργανα απο το εξωτερικό. Τώρα που επιτρέπεται;
Η μόνη άδεια που δίνεται από το ΥΠ.ΠΟ για να χρησιμοποιηθεί ένας ανιχνευτής μετάλλων σε δημόσιο χώρο, είναι αυτός των παραλιών που κάποιοι μετά το τέλος του καλοκαιριού ψάχνουν για τα χαμένα μας.. σταυρούς, αλυσίδες, δακτυλίδια, δίευρα και μονόευρα. Μάλιστα και σε αυτήν την περίπτωση δίνεται σχετική άδεια απο το ΥΠ.ΠΟ.
Υ.Σ Στην περιοχή μας έχει δοθεί παλαιότερα μια τέτοια σχετική άδεια αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: