Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ κ. ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΣΤΑ ΠΕΡΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ 2016

Στα μη πεπραγμένα του δήμου Κισάμου απάντησε η αντιπολίτευση χθες το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, στην ειδική συνεδρίαση.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου κ. Μυλωνάκης καταρχάς αναφέρθηκε στην ανυπαρξία του δήμου στο θέμα του ΒΟΑΚ, την ίδια ώρα που ο όμορος Δήμος μας μιλάει για αυτοκινητόδρομο ως και το Κολυμβάρι. Η περιβαλλοντική μελέτη της παράκαμψης της πόλης της Κισάμου είναι παγωμένη, μιας και ο δήμαρχος δεν το θεωρεί έργο άμεσης προτεραιότητας, ενώ υπενθύμισε ότι επί δημαρχίας κα. Σκουλάκη ο σημερινός δήμαρχος ήθελε δρόμο με 4 λωρίδες. Για τα σχολεία δεν υπάρχει καμιά ανάθεση των μελετών, ούτε καμιά κίνηση για νομιμοποίησης του Λυκείου. Τόνισε δε ότι δεν γίνεται καμιά κουβέντα εντός και εκτός του συμβουλίου για το νέο Λύκειο και τόνισε ότι κατά την θητεία του το 2011 ο ΟΣΚ δεν προχώρησε στο πρόγραμμα που είχαν εντάξει Λύκειο και κλειστό γυμναστήριο, πράγμα που μπορεί να προχωρήσει τώρα η περιφέρεια.
Επεσήμανε ο κ. Μυλωνάκης οτι μετά από 3 χρόνια θητείας αυτής της δημοτικής αρχής δεν έχει εξασφαλιστεί καμιά χρηματοδότηση για το Γενικό πολεοδομικό Κισάμου, και αναρωτήθηκε που φτάνει η μελέτη του ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου θέμα που κατά την θητεία του "έπαιζε" καθημερινά.
Για την λιμνοδεξαμενή Πλατάνου ο κ. Μυλωνάκης ανέφερε οτι ο Δήμαρχος πάει να μηδενίσει μέσω του αγαπημένου τρόπου την αλλαγή θέσης τονίζοντας χαρακτηριστικά "Τρία χρόνια με λυμένο το θέμα από το Δασαρχείο κάνει κύκλους γύρω απο τον εαυτό του, διαφωνεί με όλους και στο τέλος τον εγκαταλείπουν άπαντες επειδή δεν μπορούν να συνεννοηθούν μαζί του". Μάλιστα επεσήμανε οτι το έργο μέσω ΕΣΠΑ έχει χαθεί και γυρίζουμε την περιοχή 10 χρόνια πίσω.
Για την Δακοκτονία είπε οτι παρ ολίγο να προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή στην ελαιοπαραγωγή της περιοχής, ευτυχώς όμως υποχώρησε κατόπιν πιέσεων και θα έχουμε εργολάβο για τα επόμενα 3 χρόνια.
Για τα προσωρινά έργα στις πλατείες Τζανακάκη και Ελευθερίου Βενιζέλου είπε ότι είναι γελοιότητες που μας οδήγησαν σε κωμικοτραγικές καταστάσεις, υπηρεσίες να μην ξέρουν τίποτα, αυθαίρετα να τοποθετούνται και να ξηλώνονται τα βράδια, προκαλώντας τα σχόλια ολάκερου του τύπου των Χανίων, με μόνους ωφελημένους 2-3 καταστηματάρχες.
Για το Ελαφονήσι συμφωνεί με την πρόταση που κατέθεσε η αντιπεριφέρεια για την αναγκαστική απαλλοτρίωση, και υπεύθυνος να μιλήσει είναι ο κ. Μαυροδημητράκης που υποστήριξε οτι πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι "τσακωμοί" με το Σέλινο, για το Ελαφονήσι. Τόνισε δε οτι πρέπει να εφαρμοστεί η ΕΠΜ για την προστασία των περιοχών και ειδικά του Ελαφονησιού.
Για τα αθλητικά δεν ανέφερε τίποτα μιας και τα παράπονα τα έκανε ο κ Θεοδωρογλάκης, που κατηγόρησε την δημοτική αρχή οτι αυτή ήταν υπεύθυνη για την αποχώρηση της ομάδος απο την πόλη στερώντας τους επαγγελματίες απο ένα καλό εισόδημα (200.000Ε) δίνοντας ψεύτικές υποσχέσεις για γήπεδο-προπονητήριο στον Πλάτανο, κλειστό γυμναστήριο. "Η φούσκα έσκασε νωρίς" ήταν τα λόγια του κ Θεοδορογλάκη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: