Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

Αυτή η φωτο είναι σίγουρα η καλύτερη απάντηση για ότι συμβαίνει στην πλατεία Τζανακάκη καθημερινά και δυστυχώς δεν την αντιλαμβάνονται οι υπεύθυνοι. Ο φορτοεκφορτωτής έχει κατεβάσει την πόρτα του φορτηγού του για τα εμπορεύματα κλείνοντας όλο τον δρόμο... ανεβοκατεβάζει την πόρτα λοιπόν για να περνούν τα αυτοκίνητα των τουριστών κάθε τόσο.... και ανάλογα τα κορναρίσματα. Κάτι σαν φανάρια.
Δυστυχώς αν είχαμε λύσει αυτό το πρόβλημα τα κρασπεδόρειθρα δεν θα χρειαζόταν....

Παρακάτω αναρτώ και τις δυο τελευταίες αναπλάσεις σε πλατείες που έγιναν στην Κρήτη
Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», δύο (2) νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.181.065,36 € που αφορούν σε αναπλάσεις στις πόλεις Ηρακλείου και Ρεθύμνου, και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Αναλυτικά τα έργα είναι :
- Διαμόρφωση Κοινοχρήστου χώρου (ΚΧ 1214) επί της οδού 62 Μαρτύρων στο Δήμο Ηρακλείου, με π/υ 1.200.000 €
- Βιοκλιματική Ανάπλαση Πλατείας Αγίου Γεωργίου και οδού Άγγελου Σικελιανού στο Δήμο Ρεθύμνου, με π/υ 1.981.065,36 €
Έτσι κάνουμε τις αναπλάσεις ειδικά όταν είναι μέσα σε πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: