Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

MIA ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ....

Μεταξύ των πέντε καλύτερων "άγνωστων" παραλιών της Ευρώπης κατατάσσει το BBC Travel και μία ελληνική. Πρόκειται για το Ελαφονήσι μας που αποτελεί έναν τόπο σπάνιου φυσικού κάλλους με μεγάλη οικολογική σπουδαιότητα. ''Μπορείτε να περπατήσετε στα ρηχά διάφανα νερά για να φτάσετε στο μικρό νησάκι κοντά στην ακτή που βρίσκεται στην νοτιοανατολική άκρη της Κρήτης'', αναφέρει το δημοσίευμα. Είναι ασυνήθιστα ήσυχο και απαλλαγμένο από εμπορικές δραστηριότητες, τονίζει και ενημερώνει πως μπορεί κανείς να φτάσει εκεί και με λεωφορείο και με αυτοκίνητο.

Ή τυφλός ήταν ο ρεπόρτερ..ή ήλθε Φεβρουάριο και μάλλον δεν κατέβηκε να πιει καφέ στις καντίνες του Λαφονησιού..όσο για την άγνωστη παραλία, που κάθε χρόνιο βρίσκεται μέσα στην 20άδα των καλύτερων παραλιών παγκοσμίως.. μάλλον δεν είχε άλλη λέξη να χρησιμοποιήσει.. ...παρ΄όλα αυτά είναι όμορφο το Λαφονήσι όλο το χρόνο και αυτό κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, βέβαια χρειάζεται επαγρύπνηση και συνεχείς φροντίδα.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: