Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΠΕΣ ΤΟ ΨΕΜΑΤΑ;

Έχεις γεννηθεί στα Χανιά, σε ένα χωριουδάκι τα Καλουδιανά που είναι δίπλα στο Καστέλι. Εκεί είναι το σπίτι σου και πολλές φορές γίνεσαι αγρότης. Έχεις σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσεις όλα και να πας να μείνεις εκεί;
«Έχω κάνει πρόταση στον μεγάλο μου γιο τον Μανώλη που φεύγει τώρα φαντάρος -ο άλλος ο Διαμαντής είναι μόλις 13 χρόνων- να κατέβουμε στην Κρήτη να ασχοληθούμε με τις ελιές και να έχουμε εισόδημα. Για μένα θα ήταν ιδανικό να συμβεί αυτό. Γιατί πιστεύω ότι όταν εγώ ανέβηκα το 1969 στην Αθήνα υπήρχαν άπειρες προοπτικές –με προσόντα και χωρίς προσόντα- να κάνεις καριέρα. Αυτή τη στιγμή η νεολαία -με προσόντα και χωρίς προσόντα- δεν έχει καμία προοπτική και τα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: