Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ

Για την επίτευξη του στόχου της να «αναδιατάξει» το δημόσιο τομέα σύμφωνα με τις νέες προτεραιότητες και τα συμφέροντα του κεφαλαίου και μέσω της προετοιμασίας χιλιάδων απολύσεων η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη γνωστή προπαγάνδα περί «κοπανατζήδων» σε μια προσπάθεια να σπείρει τη διχόνοια στους εργαζόμενους.
Η πραγματικότητα όμως είναι ισχυρότερη από κάθε προπαγάνδα. Ετσι, τη δίκαιη οργή των εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού έχει ξεσηκώσει το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης,.....
... το οποίο προσπαθεί να «τεκμηριώσει» την κυβερνητική προπαγάνδα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων σε αιχμηρή του ανακοίνωση σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση «"δείχνει" με το δάχτυλο ως "κοπανατζήδες" εκείνους ακριβώς τους υπαλλήλους που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή τη λειτουργία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκείνους ακριβώς που οι πολίτες γνωρίζουν ότι τους βρίσκουν ακόμη και στις 6 το απόγευμα, ακόμη και τα βράδια στα γραφεία τους, χωρίς καν να πληρωθούν υπερωρίες ή εξαιρέσιμα, όπως οι αρχαιολόγοι των Διευθύνσεων Προϊστορικών & Κλασικών αλλά και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (ΔΙΠΚΑ και ΔΒΜΑ), Τμηματάρχες της Κεντρικής Υπηρεσίας και της Γραμματείας του ΚΑΣ!». Και θέτει το ερώτημα: «Γιατί δεν λένε ότι από όλους τους μήνες επέλεξαν να εστιάσουν στο μήνα Νοέμβριο 2012, όταν έγιναν οι μεγάλες απεργίες ενάντια στον Ν. 4093 και τις διαθεσιμότητες;».
Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «έχει ήδη καταγγείλει τον προσχηματικό έλεγχο παρουσίας που διενεργήθηκε στους υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΠΟ από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο να αυξηθεί η λίστα των υπαλλήλων που θα βγουν σε αργία ή διαθεσιμότητα (...) Οι ίδιοι ελεγκτές, βέβαια, δεν ασχολήθηκαν ούτε με το παραγόμενο έργο ούτε με τις συνθήκες εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, την έλλειψη προσωπικού και τους ασφυκτικούς ρυθμούς δουλειάς, ούτε με την ετεροαπασχόληση υπαλλήλων, ώστε να ανοίξουν "κουτσά - στραβά" με διευρυμένο ωράριο οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία (...) Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ οφείλει να αρνηθεί να προσχωρήσει στο κυνήγι μαγισσών που εξαπολύεται εναντίον των εργαζομένων».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: