Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ

Τη συγκέντρωση και διάσωση λαογραφικού και ιστορικού υλικού αλλά και προφορικών μαρτυριών για ήθη, έθιμα και γεγονότα του παρελθόντος έχει ως στόχο η προσπάθεια που ξεκίνησε χθες ο Δήμος Αποκορώνου καλώντας ανθρώπους της περιοχής που ασχολούνται με τα γράμματα, να συμβάλλουν στην καταγραφή της ιστορίας του χωριού τους. 
Φιλοδοξία του εγχειρήματος είναι από το υλικό που θα συγκεντρωθεί να εκδοθεί ένα βιβλίο το οποίο πέρα από το γεγονός ότι θα αποτελέσει  μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές, θα λειτουργήσει και ως ένα χρήσιμο εργαλείο για τους ερευνητές που θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια παράδοση του Αποκόρωνα.       
Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση κάλεσμα με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στη συγκέντρωση και συγγραφή του βιβλίου.
Ειδικά για το αρχείο Ανυφαντάκη.... 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αξια και επαινετή η προσπάθεια του Δήμου Αποκορώνου. Αγαπητέ Γιάννη δεν είναι μόνο το αρχείο Ανυφαντή όλη η επαρχία μας έχει μεγάλη ιστορία που γι αυτή μάλλον δεν ενδιαφέρεται κανείς. Αυτά κανονικά θα έπρεπε να έχουν αναλάβει να τα κάνουν οι διάφοροι φορεις (δήμοι κλπ) και οι καθε λογης πολιτιστικοι κλπ σύλλογοι οι οποίοι αναλώνουν την πολιτιστική δραστηριότητα τους σε πιλαφοβραδιές. Μόνο γιορτή του κ@....ου δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα να κάνουν