Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΤΙΟΣ ?

  - Στο δημοτικό συμβούλιο (στις 23/7/13) ίσως δεν κατανόησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι το λόγο για τον οποίο εξαναγκάζετε η ομάδα μας, ο «Κισαμικός», να υποστεί όλων αυτών τον εξευτελισμό. α) Να  υποσχεθεί και να εκτεθεί σε παίκτες και προπονητές για τις βελτιώσεις που θα γινόταν άμεσα στο γήπεδο, β) να υποστεί τραυματισμούς παικτών στην προετοιμασία γ) οικονομική επιβάρυνση αφού αναγκαστικά θα δηλώσει έδρα αγώνων τα Χανιά και θα προπονείται στον Ταυρωνίτη δύο φορές την μέρα, και δ) να στερείται την παρουσία πολλών φιλάθλων αφού θα είναι δύσκολο λόγω απόστασης και οικονομικής επιβάρυνσης η μετακίνηση τους προς τα Χανιά. 
Ο λόγος είναι ένας: ο κύριος Δήμαρχος Κισάμου.
Ο κύριος Δήμαρχος (και κάποιοι άλλοι) οι οποίοι από την αρχή της συζήτησης του θέματος (έστω και καθυστερημένα), στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 8 Μάιου έφερναν προσχήματα ότι θέλουν να βοηθήσουν αλλά δεν γίνετε, γιατί το γήπεδο είναι «παράνομο». Λύση προτείναμε (προμήθεια χλοοτάπητα και επιχορήγηση) και συμφωνήθηκε ομόφωνα. Δυστυχώς όμως κ. Δήμαρχε μαζί με τους συνεργάτες σας (Δημοτικοί Σύμβουλοι) που είχατε άλλες σκέψεις για το θέμα, το μεθοδεύσατε όπως θέλατε, το παρουσιάσατε δυο μήνες μετά (2 Ιουλίου) σε σύσκεψη ως έργο, και ότι δεν υλοποιείται γιατί  θέλει 230-260 χιλιάδες ευρώ, (καταθέσατε αντίγραφο μελέτης), και δεν υπάρχουν τόσα χρήματα.
Μετά από επίμονη ανάλυση επανασυμφωνήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία της προμήθειας η οποία θα στοιχήσει 90.000 ευρώ. Στην δημόσια ανακοίνωση μας ως μείζονα αντιπολίτευση (3 /7/13) τονίσαμε την μεθόδευση της δημοτικής αρχής και κυρίως του κ. Δημάρχου. Υπήρξε μάλιστα ανακοίνωση μέσω της εφημερίδα σας, της ομάδας του Κισαμικού ότι πήραν διαβεβαίωση, ότι αρχές Αυγούστου το γήπεδο θα είναι έτοιμο. Δυστυχώς όμως επιβεβαιωθήκαμε.
Αλλά η υποκρισία σας είναι ότι ενώ λέγατε ότι δεν μπορούσε ο δήμος  να εκτελέσει εργο γιατί το γήπεδο είναι «παράνομο» και δεν υπογράφουν οι μηχανικοί, τελικά θα εκτελέσετε έργο 150.000 ευρώ( άραγε πως μειώθηκε από τις 230.000;) μόνο για την αλλαγή χλοοτάπητα. Ενώ χρειαζόμαστε 90.000 και  30.000 επιχορήγηση στην ομάδα και θα είχαμε και σκεπαστή εξέδρα και δημοσιογραφικά θεωρία. Κ. Δήμαρχε γιατί δεν μας ενημερώσατε για την απόφαση του Γ.Γραμ. Αποκ. Διοίκ. εδώ και 16 μήνες σχετικά με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του σταδίου; 
Οι λόγοι ανάκλησης: α) μόνιμο ιατρείο, με εξεταστικό κρεβάτι και φαρμακευτικά υλικά, δίπλα στα αποδυτήρια, β)  4 πυροσβεστήρες, γ) επισκευή εξεδρών  δ) και τελευταίο την μη ύπαρξη άδειας οικοδομής. 
«Μέχρι να αποφασίσατε να υλοποιήσετε τα παραπάνω κ. δήμαρχε», Έπρεπε να πείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στο Δ.Σ. της ομάδας ότι το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τους επιχορηγούσαμε για κάποια λειτουργικά έξοδα τους και στους φιλάθλους της ότι θα μισθώσουμε τα λεωφορεία να τους μεταφέρουμε δωρεάν στα Χανιά. Εάν δεν είναι νόμιμη η δαπάνη αυτή από το ελεγκτικό συνέδριο, θα μπορούσατε να την χρηματοδοτήσετε εσείς, εξάλλου «τόσα χρήματα» διαδίδετε δεξιά και αριστερά  πως ξοδεύεται από δικά σας για το δήμο και σίγουρα θα έχει «περισσότερο» πολιτικό όφελος, από την ατυχής δήλωση στήριξης, λόγο θεσμού και γεγονότος (απόδοση τιμών στη μνήμη ηρώων), κατά την οποία έγινε από τον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Δεικτάκη.
Υ.Σ 1 Ποτέ δεν είναι αργά μπορεί και τώρα να γίνει, έτσι η ομάδα θα συνεχίσει απερίσπαστη την προσπάθεια της και δεν θα είναι εγκλωβισμένη στις υποσχέσεις σας και στις συνεχείς αναβολές.
Υ.Σ 2 Επειδή η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του σταδίου είναι πολύ σημαντική, γιατί μετέφερε τις ευθύνες για ότι συμβεί στον δήμο. κ. Πρόεδρε παρακαλώ όπως γίνει απαραίτητα συζήτηση για το θέμα αυτό στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.                
Με εκτίμηση Σταθάκης Θεόδωρος δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: