Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δημοσιεύθηκε στα Χανιώτικα Νέα!!
Κύριε διευθυντά,
εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούμε τις συστηματικές κυβερνητικές επιθέσεις που δέχονται κοινωνικές ομάδες και Φορείς που πρώτα συκοφαντούνται και δυσφημούνται και μετά ακολουθεί ορυμαγδός μνημονιακών μέτρων.
Η ίδια μέθοδος ακολουθείται από τους κυβερνώντες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κυρίως α? βαθμού, που μέσω συνεχών αναφορών για κακοδιοίκηση και διαφθορά στην Τ.Α. κατεδαφίζεται ο θεσμός για λόγους όχι βέβαια εξυγίανσης και βελτίωσης (πρόβλημα υπαρκτό), αλλά συρρίκνωσης  της θεσμικής  αναπτυξιακής και οικονομικής αυτοτέλειας και δυνατότητάς της, πάντοτε στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών τους.
Εδώ υπάρχει η ανάγκη να θυμίσουμε στους πολίτες ..
.......την προπαγάνδα των κυβερνώντων, των παρατρεχάμενων μεγαλοπαραγόντων της Τ.Α. και άλλων υπέρ του Ν. 3852 (Καλλικράτης).
Να θυμίσουμε ότι τότε υπήρχαν φωνές αυτοδιοικητικές και άλλες οι οποίες κατήγγειλαν τον 'Καλλικράτη' ως 'Καλιγούλα και Καλικάντζαρο', ότι ο νόμος αυτός έβαζε ταφόπλακα στην Τ.Α. και ότι δημιουργήθηκε μόνο για την εξυπηρέτηση των μνημονιακών πολιτικών. Οι φωνές αυτές δεν εισακούστηκαν.
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και τα πληρώνουμε όλοι και κυρίως για τον θεσμό της Τ.Α., ο οποίος είναι ο τελευταίος προμαχώνας άσκησης κοινωνικής πολιτικής για τις αδύναμες ομάδες πολιτών, αλλά και τα κέντρα λήψης αποφάσεων βρίσκονται κοντά στον πολίτη.
Τελευταίο επεισόδιο είναι η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία είναι εργαλείο σημαντικότατο για την άσκηση δημοτικής πολιτικής σε πολλούς τομείς και παρόλα αυτά αφαιρείται από την Τ.Α.
Ετσι ο δήμαρχος πλέον θα απευθύνεται στον κάθε κύριο Δένδια προκειμένου να ασκήσει πολιτική στο κυκλοφοριακό της πόλης, στο θέμα της στάθμευσης, της καθαριότητας, της χωροταξίας και όλων των απλών δραστηριοτήτων, οι οποίες όμως είναι σημαντικός κρίκος στην ανθρώπινη και με ευταξία λειτουργία μιας νοικοκυρεμένης και οργανωμένης πόλης, μικρής ή μεγάλης.
Βεβαίως οι πολίτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν προκειμένου μεγαλοσχήμονες της πολιτικής κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής να έχουν υπερπροστασία, φύλαξη και προνόμια.
Κατά τη γνώμη μου στους πολίτες ανήκει η ευθύνη να αντιδράσουν και μάλιστα με έντονο τρόπο σε αυτό και σε άλλα θέματα.
Οι απεργίες, οι οποίες εξήγγειλαν τα κεντρικά όργανα της Τ.Α., είναι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια της κοινωνίας ότι δήθεν αντιδρούν.
Είναι βέβαιο ότι θα φερθούν ξανά με τον ίδιο τρόπο ως καλά και υπάκουα παιδιά, ευχάριστα στην εξουσία, προκειμένου για μια ακόμα φορά να εξασφαλίσουν υποστήριξη και εύνοια στις αυτοδιοικητικές εκλογές μετά από έναν χρόνο. Στους πολίτες πέφτει το βάρος να μπουν μπροστά και να αντιδράσουν στους σχεδιασμούς που καταρρακώνουν τους θεσμούς και διαλύουν τον κοινωνικό ιστό.

Κουκουράκης Κωνσταντίνος, 
δημοτικός σύμβουλος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: