Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ...Η ΚΑΙΝΑ

Με μεγάλο καμάρι οι πολίτες παρακολουθούν τα πετυχημένα διαφημιστικά βίντεο του πολυβραβευμένου και ταλαντούχου Θοδωρή Παπαδουλάκη για τη τουριστική προβολή του νησιού. Εικόνες (μαγικές που όντως εμπνέουν) δείχνουν ένα όμορφο τόπο με φιλόξενους, γελαστούς και καθαρούς στη ψυχή ανθρώπους. 
Ο διάσημος σκηνοθέτης ίσως (με τη προτροπή του Φιλοζωικου) θα έπρεπε να αποτυπώσει και την άλλη όψη των Κρητικών, όπως τη βιώνουν όλα τα ζώα που ατύχησαν να ζουν στο νησί. 
Ίσως τότε οι δήμαρχοι, οι Αποκορωνιώτες και οι λοιποί που μας εκπροσωπούν θα έδιναν σημασία στη θηριωδία της δηλητηρίασης με φυτοφάρμακα όσων ζώων κρίνεται από τους "γενναίους" συμπατριώτες μας πως πρέπει να πεθάνουν. Βέβαια εγώ έμαθα από τους προγόνους μου πως οι Κρητικοί είναι μπεσαλήδες, τη μάχη τη δίνουν πρόσωπο με πρόσωπο, ποτέ δεν χτυπούν πισώπλατα, και ποτέ δεν τα βάζουν με ανυπεράσπιστα πλάσματα. Ίσως και δεν μου τα είπαν καλά, ίσως και δεν τα κατάλαβα καλά. Αλλά αυτό που εκτυλίσσεται καθημερινά στο νησί αυτό δεν είναι άξιο θαυμασμού. Κι όπως ξαναέγραψα: Δεν θέλω να είμαι Κρητικιά, αν αυτοί είναι οι Κρήτες του σήμερα....περισσότερα


Δεν υπάρχουν σχόλια: