Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ!!!

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης παρενέβη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζητήσεως του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα, στο οποίο έχει συμπεριληφθεί διάταξη για τη δυνατότητα δόμησης στη Γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας. Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί έντονα και τα Χανιά με αφορμή το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στην περιοχή της Αγιάς. 
Ο κ. Βολουδάκης τόνισε.....
.. ότι η ρύθμιση που εισάγεται, μετά από εκτενή συνεργασία των Φορέων με τα συναρμόδια Υπουργεία, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Με τη νέα ρύθμιση επιτρέπεται η δόμηση σε ακίνητα που βρίσκονται εντός εκτάσεων γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας, εφόσον αυτά έχουν πρόσωπο σε εθνικές, επαρχιακές και δημοτικές οδούς ή βρίσκονται σε απόσταση ως 200 μέτρα από τον άξονα των οδών αυτών. Η ρύθμιση ισχύει ως την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως που θα ορίσει σαφώς τα όρια της Γεωργικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας. Έστω και με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, με κατ' εξοχήν παράδειγμα τον κάμπο των Χανίων. 
Χαν. Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: