Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Κισάμου, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Υπουργείου Πολιτισμού, για την εκπόνηση της μελέτης για τη δημιουργία του Μουσείου Μουσικών Κρήτης στις Λουσακιές Κισάμου. 
Το Μουσείο, που θα είναι μοναδικό στο είδος του, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην καταγραφή και ανάδειξη της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Κρήτης και ειδικότερα της Δυτικής Κρήτης.   
Η μελέτη προϋπολογισμού 100.000 ευρώ που θα εκπονήσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε 3 περίπου μήνες.  'Το Μουσείο Μουσικών Κρήτης' θα έχει έδρα τις Λουσακιές. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: