Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΗΔΕΣ.....

Άνθρακες ο θησαυρός του τουρισμού

Του Νίκου Καρούζου
Άνθρακες ο θησαυρός για τους ελεύθερους επαγγελματίες που περιμένουν από την άφιξη του τουρισμού στην Κρήτη. Και πράγματι έχουμε αφίξεις στην Κρήτη αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα δουλέψουν οι διάφορες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Ολα τα μαγαζιά έχουν μεγάλη πτώση του τζίρου τους σε σχέση με πέρυσι. Μετά από 43 χρόνια πείρα στο θέμα του τουρισμού, γνωρίζω αρκετά πράγματα, όπως ότι ο σημερινός τουρίστας δεν έχει καμία σχέση με παλαιότερα χρόνια.
Γνωρίζω ξενοδοχείο στα Χανιά των χιλίων ατόμων που παρέχει πλήρη διατροφή. Πέρυσι από τα 1000 άτομα έτρωγαν.....
....  πρωινό περίπου 500-600 άτομα, το μεσημέρι 250-300 και το βράδυ 500-600 άρα αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι έτρωγαν έξω. Σήμερα στο ίδιο ξενοδοχείο με πληρότητα 1000 ατόμων τρώνε 1000 άτομα πρωινό, 1000 το μεσημέρι και 1000 το βράδυ, όλοι τρώνε και πίνουν μέσα κάνουν και κανένα μπάνιο και καμιά φορά βγαίνουν μια βόλτα στην πόλη. Σε παρόμοιο ξενοδοχείο στην περιοχή των Μαλίων, 5 αστέρων χωρητικότητας 700 ατόμων, στο οποίο μόνο 20-30 άτομα βγαίνουν έξω για βόλτα, οι υπόλοιποι είναι μέσα και μόνο θάλασσα και φαγητό.
Αυτά βέβαια δεν συμβαίνουν μόνο στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, έτσι είναι παντού όλος ο τουρισμός φέτος. Για όλη αυτή την κατάσταση όμως δεν φταίνε οι τουρίστες. Μεγάλη ευθύνη φέρει το υπουργείο Πολιτισμού που επέτρεψε το βραχιολάκι με αποτέλεσμα να καταστρέψει όλες τις ταβέρνες που περιμένουν να δουλέψουν από τον τουρισμό και να χάσει τεράστια ποσά το υπουργείο Οικονομικών από τον ΦΠΑ που θα έπαιρνε από τα εστιατόρια, ενώ σε άλλες χώρες που έχουν τουρισμό έχει απαγορευτεί το βραχιολάκι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: