Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ....

...ο δήμος Χανίων, θέλει να επωφεληθεί από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών σε βάρος των δημοτών του!!
Ως τσακάλι που γυροφέρνει τη λεία του,ή για να είμαστε πιο ακριβείς, ως άλλος μνημονιακός εταίρος, που επιθυμεί να πλιατσικολογήσει σε βάρος των δημοτών του, που βάλλονται από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο δήμος Χανίων αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο.
Με έγγραφο της η οικονομική υπηρεσία του δήμου Χανίων ζητά, άκουσον –άκουσον τα εξής:
«Παρακαλούμε όπως στη λίστα δημόσιων υπηρεσιών που ενημερώνετε για τη διεξαγωγή πλειστηριασμών προστεθεί και η υπηρεσία μας λόγω έννομου συμφέροντος προκειμένου να απαιτεί τις βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές.»
Το έγγραφο υπογράφει η .......
.....Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Χανίων κυρία Βανδουλάκη Δέσποινα, η οποία προφανώς λειτούργησε κατ εντολή των προϊσταμένων της.
Τη στάση του δήμου επιχειρεί να δικαιολογήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων κ. Κώστας Πρωτοπαπαδάκης που μιλώντας στο zarpa.gr, που είπε ότι «ο δήμος δεν κάνει πλειστηριασμούς, σε κανέναν οφειλέτη του. Με βάση το νόμο είμαστε υποχρεωμένοι σε κάθε πλειστηριασμό που γίνεται από τρίτο, υπέρ κάποιου προσώπου, νομικού ή φυσικού να συμμετέχουμε τρίτοι στη σειρά. Πρώτος σε κάθε πλειστηριασμό είναι το δημόσιο, δηλαδή η ΔΟΥ, δεύτερο είναι το ΙΚΑ και τρίτα είναι τα ΝΠΔΔ. Ένα είναι και ο δήμος.
Ο αντιδήμαρχος Χανίων σημείωσε πως «εμείς με βάση αυτό το έγγραφο σε πλειστηριασμούς που κάνουν οι τράπεζες προς δικαιούχους η φυσικά πρόσωπα που είναι απαιτητές οι οφειλές και προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού ζητάμε να ενημερωνόμαστε κι εμείς με τη σειρά που ορίζει ο νόμος.
Αν δηλαδή μια τράπεζα βγάλει σε πλειστηριασμό το ακίνητο μια εταιρείας ή ενός φυσικού προσώπου, τα χρήματα για να φθάσουν στην τράπεζα, θα πρέπει πρώτα να εξοφληθούν το ελληνικο δημόσιο, το ΙΚΑ, το δήμο η άλλο ΝΠΔΔ, και έπειτα αυτός που ζητάει τα χρήματα.»
Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης είπε ότι ο δήμος Χανίων ζητά από τράπεζα προς τρίτο, η από φυσικό πρόσωπο να ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία, για να είναι έγκυρος ο πλειστηριασμός.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως δεν υπάρχει προηγούμενο διεκδίκησης οφειλών από ΟΤΑ σε περίπτωση πλειστηριασμού που γίνεται από τρίτο, υπέρ κάποιου προσώπου, νομικού ή φυσικού.
Μάλιστα σε σχετικές ερωτήσεις από το zarpa.gr σε συμβολαιογράφους η απάντηση ήταν πως είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουν τέτοιο έγγραφο από δήμο.
Επισημαίνεται μάλιστα, ότι οι συμβολαιογράφοι δεν έχουν την αρμοδιότητα να κοινοποιούν πράξεις πλειστηριασμού σε τρίτους. Αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στους δικαστικούς επιμελητές.
Προφανώς ο δήμος Χανίων είναι πλήρως ενημερωμένος για τις όποιες αλλαγές γίνονται στους σχετικούς νόμους, και φροντίζει να τις εφαρμόζει.
Δυστυχώς όμως για τους εργαζόμενους της ΔΕΔΙΣΑ, αλλά και τους δημότες του, δεν επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο, για να τους προστατεύσει από τα διάφορα αρπακτικά αλλά αντίθετα γίνεται ένα από αυτά.
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο δήμος Χανίων ασκεί τις νόμιμες υποχρεώσεις του. Πόσο όμως ηθική είναι η στάση ενός δήμου, που αντί να στηρίξει τους δημότες του ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα σκυλεύει τα σπίτια και τις περιουσίες τους;
Τελικά είναι υπεράνω όλων, ακόμα και των αξιών της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης, της στήριξης σε τελική ανάλυση, που είναι ηθικό του καθήκον να προσφέρει αυτές τις ημέρες στους δημότες, για το δήμο Χανίων, το ταμείο του;
Ακόμα και όταν αυτό το ταμείο αβγατίζει με «τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας;»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αφού είναι άξια τέκνα του κυβερνητικού μπλόκ ΠΑΣΟΚ /ΝΔ....οι πρώτοι και καλύτεροι όλων...