Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΒΑ ΤΕΤΡΑΩΡΟΥ

Της Ευτυχίας Δεσποτάκη
Άλλη μια θεατρική παραγωγή μας ετοίμασαν οι νέοι του ερασιτεχνικού θεάτρου Κισάμου «πρόβα τετραώρου» .
Το αξιόλογο σε αυτή την ομάδα είναι ότι απαρτίζεται στην πλειοψηφία από δικά μας παιδιά και μεγαλύτερους σε ηλικία, της Κισάμου, που ζουν στην Κίσαμο, εργάζονται σε υπηρεσίες και στην παραγωγική διαδικασία, αλλά βρίσκουν το χρόνο, συνεργαζόμενοι με το Φιλολογικό μας Σύλλογο και καταθέτουν στον πολιτισμό του τόπου, μέσω της τέχνης ,στη συγκεκριμένη περίπτωση της υποκριτικής. Η τέχνη όπως λέει ο Γκαίτε εξευγενίζει τον άνθρωπο και τον  ψυχαγωγεί γι΄αυτό και: πρέπει κάθε μέρα να ακούμε ένα ωραίο τραγούδι,να βλέπομε μια όμορφη εικόνα, να διατυπώνομε μερικές σωστές σκέψεις, ειδάλλως χάνομαι το μέτρο της λογικής και της αισθητικής».
Η θεατρική ομάδα αυξημένη αυτή  τη φορά, παρουσίασε, το θεατρικό έργο του επίσης συντοπίτη μας Γιάννη Γεωργακάκη «Τυπάδες» και στα πλαίσια  πάντα  του ερασιτεχνισμού έδωσε άριστα αποτελέσματα. Και μαζί με τις αδερφές του...
..   Ελένη και Ινώ όλοι μαζί συμβάλλουν στην παιδεία και ευρύτερα στον πολιτισμό του τόπου μας.
Ανήσυχος  από  μαθητής ο Γιάννης και προβληματισμένος πάντα για τα τεκταινόμενα γύρω μας, γιατρός σήμερα, πέρα από την Επιστήμη του, θεραπεύει και την Τέχνη της  θεατρικής συγγραφής με αξιόλογα αποτελέσματα.
Στο συγκεκριμένο του έργο με Αριστοφανικό τρόπο σατιρίζει την παρουσίαση της αλήθειας από τον τύπο και τα, Μ.Μ.Ε, τους «Τυπάδες».
Για να καταλήξομε στο συμπέρασμα ότι η αλήθεια είναι υποκειμενική και στο των σοφιστών: «μέτρον χρημάτων απάντων άνθρωπος»
Εντυπωσιακή ήταν η σκηνοθεσία της Θεώνης  Κουτσουνάκη - μας εξέπληξε η αναστροφή-που εγκατεστημένη πλέον στον τόπο της, προσφέρει στην  αγωγή των παιδιών μας και στην Τέχνη.
Τέλος  η μουσική κάλυψη και η επιλογή των μουσικών κομματιών και των στίχων ήταν πολύ όμορφα.
Μπράβο παιδιά, ευχαριστούμε!!

Δυο παραστάσεις ακόμα Κυριακή και Δευτέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισάμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: