Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Μόνο 800 άτομα καθημερινά στον Μπάλο...
Kαι ενώ όλοι νόμιζαν ότι θα περάσουμε καλά...και εξηγούμε δήμος-καραβάκια- επισκέπτες να σου ένα ανεπάντεχο χαρτί να τα κάνει όλα άνω-κάτω.  
"Τήρηση κανονισμού χώρων αναψυχής Χερσονήσου Γραμβούσας" που απευθύνεται στο λιμενικό σταθμό Κισάμου και κοινοποιείται στον δήμο μας αλλά και στο Κεντρικό λιμεναρχείο Χανίων. Και τι λέει το χαρτί; ΄Ε λέει αυτό που έπρεπε να ξέρουν άπαντες που ασχολούνται με την χερσόνησο και την περιοχή της Natura. 
"Ο μέγιστος αριθμός των επισκεπτών στην περιοχή του Μπάλου, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας δεν θα υπερβαίνει τα 800 άτομα" και η Διευθύντρια Δασών κυρία Σκλαβάκη που αποστέλλει το χαρτί παρακαλεί να ελέγχoντονται καθημερινά ο αριθμός των αναχωρούντων από το λιμάνι, ώστε ο αριθμός τους να υπολείπεται των 800 καθώς υπάρχει και αριθμός που μεταβαίνει οδικά και προσμετρά στο σύνολο. 
Με τις υγείες σας...λοιπόν.
600 άτομα θα είναι πλέον ο αριθμός των επισκεπτών καθημερινά από το λιμάνι αν υποθέσουμε ότι 200 άτομα πάνε με τα αυτοκίνητα τους ή τα σκάφη τους....οπότε πλέον και ο δήμος θα ξέρει πόσα θα είναι τα ανταποδοτικά του (800)  μιας και ποτέ ο Μπάλος δεν έμεινε με λιγότερα από 1000 άτομα. Τι θα γίνει λοιπόν τώρα; Ποιος άραγε έχει την δύναμη να αλλάξει το ΦΕΚ της 24 Σεπτεμβρίου 2010 και αριθμό φύλλου 1564 που αναφέρει ρητά τα παραπάνω;

Δεν υπάρχουν σχόλια: