Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΜΕΝΑ

 Στο Αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα δύο κάτοικοι του Αγίου Νικολάου, που συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας και κατηγορούνται ότι με ένα κανό προσπάθησαν να εμποδίσουν τα σκάφη του Λιμενικού να καταδιώξουν το καναδικό πλοίο "Ταχρίρ", όταν το τελευταίο προσπάθησε να αποπλεύσει χωρίς άδεια για την Γάζα. Σημειώνεται ότι χθες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι επιβαίνοντες ακτιβιστές στο καναδικό πλοίο, το οποίο παραμένει δεμένο στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου
Επίσης δεμένο στο λιμάνι του Κολυμπαρίου Χανίων παραμένει για 18η μέρα το πλοίο "Γκέρνικα" μετά την απαγόρευση του απόπλου για τη Γάζα που επέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση στα πλοία του «Στόλου Ελευθερίας ΙΙ». Οι Ισπανοί ακτιβιστές του "Γκέρνικα", δήλωσαν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν το σκεπτικό της απαγόρευσης, ενώ τόνισαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να προχωρήσουν την αποστολή τους. 
H όλη ιστορία μας γυρίζει χρόνια πίσω, οι σοσιαληστές απαγορεύουν με υπουργικές αποφάσεις την μεταφορά βοήθειας στην Γάζα, φυσικά κατόπιν εντολής των νέων φίλων μας.
Μετά λένε ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν έχουν πάθει τίποτα....ποιος αποφασίζει άραγε και ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι το αύριο θα είναι καλύτερο όταν αδυνατούμε να αποφασίσουμε για τα αυτονόητα; Βοήθεια ζητούν οι αποκλεισμένοι στην Γάζα..σαν και μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: