Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΩΛΟΓΟΙ

 Τελευταία διακρίνω ένα αρκετά μεγάλο κίνημα προστασία της φύσης στην περιοχή μας. Θα έλεγα ότι τέτοια αγάπη για την φύση δεν έχω ξανασυναντήσει πουθενά. Χρόνια οι παροτρύνσεις ανθρώπων που αγαπούν την φύση αλλά και εμένα προσωπικά από την προσωπική μου σελίδα που αναδείκνυα τέτοια  θέματα,  έπεφτα στο "δε βαριέσαι όλα θα τα φτιάξει η ίδια ..μην χολοσκάς"....Τώρα λοιπόν που γίναμε πολλοί και μπορούμε να κάνουμε και κάτι τι λέτε μαζευόμαστε ιδιαίτερα οι νέοι οικολόγοι να πάμε μια βόλτα στην Χρυσοσκαλίτισσα να μαζέψουμε αυτά τα χάλια; (φωτο)
Ξέρω ότι οι περισσότεροι έχετε δουλειές που δεν μπορείτε να τις αφήσετε στην μέση, αλλά είπα τον πόνο μου μιας και σας βλέπω τώρα τελευταία πόσο αγαπάτε και πονάτε τον τόπο μας. ... Νατούρα δεν είναι μόνο το Λαφονήσι, ο Μπάλος, και η Φαλάσαρνα, νατουρα είναι κάθε ρέμα, κάθε ποτάμι, κάθε νταμάρι, κάθε λιμνοδεξαμενή εγκαταλειμμένη, κάθε μέρος που εμείς χρόνια τώρα με την ανοχή όλων αυτών που το παίζουν καρεκλοοικολόγοι το έχουμε κάνει σκουπιδότοπο.
- Τι λέτε ..πάμε ή φοβάστε να μην σας σκιστεί το καλσόν και σας χαλάσουν τα νυχάκια ;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: