Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΑ ΒΙΓΛΙΑ

Γράφει η δημοσιογραφάρα πάλι των Χ.Ν ότι ο κόσμος κατάλαβε στην Κίσαμο ...ποιοι ήθελαν ξενοδοχεία στην άμμο και πισίνες .. 
Το ερώτημα βέβαια που πρέπει να απασχολήσει την συγκεκριμένη εφημερίδα απο δω και πέρα, και να φανερωθεί πλέον και ο κρυπτόμενος πίσω από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο* των Χ.Ν Κουκουράκης να μας πει ποτέ κατάλαβε η δημοτική αρχή ότι κάτι έπρεπε να γίνει στις προστατευόμενες περιοχές; Γιατί το να λέμε ότι ο κόσμος κατάλαβε αλλά να συνεχίζουν να είναι απαθείς και αδιάφοροι για το χάλι όλης της Κισάμου και να ενδιαφέρονται μόνο για τις προστατευόμενες περιοχές έχει κουράσει. 
Πότε λοιπον κατάλαβε που είμαι σίγουρος οτι δεν κατάλαβε η δημοτική μας αρχή οτι η φύση στην περιοχή μας τα έπαιξε και χρειάζεται προστασία;
 Μπορεί προεκλογικά να πέρασε στο ντούκου και τα συμφέροντα όσο και ο πολιτικός κόσμος να ήθελε μια επανεκλογή της νυν δημοτικής αρχής έστω με 47% αλλά η αλήθεια φαίνεται. Μέσα σε 4 χρόνια έχουν δημιουργηθεί πάνω απο 5 νέες χωματερές μάλιστα όπως και οι ίδιοι παραδέχονται δημόσια σε περιοχές νατούρα. 

Νέα χωματερή στα δυτικά των Βιγλίων.
Φωτό Π. Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια: